8, 9, en 10 April

De oplettende dorpsgenoot heeft ze mogelijk alweer gespot. De spandoeken hangen weer in Bunne en Winde. En nu voorzien van data!
Na ruim een jaar zijn de eerder gemaakte plannen weer uit de kast gehaald en gaat Toneelvereniging ’t Ontluikend Bloempje uit Bunne alsnog haar 100e verjaardag vieren. In het weekend van 8,9 en 10 april a.s. wordt De Melkfabriek in Bunne omgetoverd tot feestlocatie waar het heden en verleden van dorpstoneel in Bunne en Winde samenkomen.

’t Ontluikend Bloempje bestond in januari 2021 maar liefst 100 jaar. Dat kon om welbekende redenen niet groots gevierd worden. Wel wist de vereniging vorig jaar op verschillende manieren toch aandacht aan het jubileum te schenken. Alleen het echte feest bleef uit.

De plannen voor een feestelijk weekend werden meerdere keren uitgesteld, maar nu lijkt er dan toch echt feest gevierd kunnen worden. Het wordt een gezellig weekend voor jong en oud, waar heden en verleden letterlijk en figuurlijk samen komen. 

Het bestuur is druk doende met de voorbereidingen, terwijl de spelers verder zijn gegaan met het repeteren van het speciale stuk, wat tijdens het jubileumweekend opgevoerd gaat worden. Voor kinderen is er een speciaal programma op zaterdag en de zaterdagavond staat in het teken van feest vieren. Of zoals dat vroeger heette: ‘bal na’.