Dat het goed wonen is in Bunne en Winde blijkt wel uit het feit dat ook deze familie, die sinds juli 2017 aan de Steeg 2 in Winde woont, zegt hier nooit meer weg te gaan. Marc en Hinkelien hebben met hun kinderen Mason (5) en Gillian (3) helemaal hun draai gevonden in de monumentale woonboerderij naast het melkveebedrijf van de familie Ensing. Zowel Marc als Hinkelien zijn geboren Groningers, en ze zijn vanuit het buitengebied van Boerakker de grens met Drenthe overgestoken om zich hier in Winde te vestigen.

Direct nadat ze in juli 2017 het huis betrokken is er uitvoerig verbouwd aan het schuurgedeelte van de boerderij en is ook het land grondig aangepakt. In de schuur is de dakconstructie vernieuwd en is er een grote ruimte ontstaan waarin de stallen van de drie paarden zijn geplaatst. Buiten is alles op de schop gegaan en zijn er allerlei voorzieningen voor de paarden aangelegd, zoals een paddock, een rijbak, een mestplaats en een paar verschillende afgerasterde weilandjes. De twee paarden en een pony zijn de grote liefde van Hinkelien. Met de verzorging van de paarden is zij een groot gedeelte van de dag kwijt, en ook het rijden is een dagelijkse bezigheid. Met haar iets oudere merrie, die zij al veertien jaar heeft, rijdt zij dressuurwedstrijden op Z1-niveau. Inmiddels is er een jonge merrie bijgekomen, als opvolger van de ouder wordende merrie. De Welsh pony zal in de toekomst hopelijk bij de kinderen de liefde voor het paardrijden doen ontwaken. Kleine Gillian heeft al een paar keer op de pony gezeten en het ziet ernaar uit dat zij de paardenliefde van haar moeder heeft geërfd.

Marc is partner bij Deloitte, een wereldwijd adviesbureau en bekend van de accountancy, maar tegenwoordig vooral groot in de consultancy. Marc houdt zich bezig met het implementeren bedrijfssoftwarepakket  ‘SAP’ bij grotere bedrijven, zoals Philips, PPG, Mediq, DSM en Coca-Cola.  Het speelveld van Deloitte is mondiaal en Marc reist dan ook regelmatig, zowel binnen als buiten Europa. Regionaal bedient hij overigens ook Avebe en Gasunie. Het leven op en rond de woonboerderij biedt een gezond tegenwicht voor het drukke  bestaan van Marc. Bezig zijn in oude kleren op zijn John Deere biedt een ander perspectief.

Marc  heeft in Groningen bedrijfskunde gestudeerd en Hinkelien deed in diezelfde stad haar opleiding Voeding & Diëtetiek. Zoon Mason en dochter Gillian gaan in Eelde naar obs De Veenvlinder.

Op het erf van de familie Goris leven kippen, konijnen, een poes, hond Dozer en de paarden. En de tuin biedt Hinkelien volop mogelijkheden voor haar hobby tuinieren. Dit is het soort leven, met veel buitenleven, dat de familie Goris voor ogen stond bij hun komst naar Winde.

Wij wensen Marc, Hinkelien, Mason en Gillian veel geluk in Winde!

AvdB