Van Peize naar Bunne-West !

Op vrijdag de 13e december 2019 betrokken Chris en Simone hun nieuwe huis in Bunne. Toch hebben ze er alleen maar geluk mee gehad; behalve dan dat ze bijna twee jaar moesten wachten op hun grote interview in de Neisputter. De uitroep “Nú even kijken op Funda, Simone!” leidde tot een vrije plotse verhuizing waarbij Chris en Simone het gevoel hadden met de neus in de boter te zijn gevallen. De oude boerderij was al prachtig verbouwd door de vorige eigenaren en Simone was dan ook op de oprit al verkocht. Toch was de verhuizing een beetje een sprong in het duister, want hoe beheer je een prachtige tuin en grote boomgaard en hoe verzorg je een bij de deal horend toompje hennen en hanen? De hanen zijn tot genoegen van het stel geen vroege vogels. Een van de hanen ontpopte zich wel tot ‘killerhaan’: in een macho-confrontatie met de haan van de buren heeft de buurhaan het loodje gelegd. Er was geen ontkennen aan, want het tafereel is op film vastgelegd. Gelukkig hadden de buren er geen problemen mee en wisten ze hun verslagen haantje in een lekkere soep te verwerken.

Behalve de dierenbeslommeringen houden Chris en Simone zich ook met andere huiselijke hobby’s bezig zoals (al dan niet gemotoriseerd) tuinieren en het opknappen van oude meubeltjes. Ze houden erg van wandelen en lopen vaak een vast rondje om Bunne. Chris is daarnaast stille sponsor van de sportschool. Ook hebben beiden een seizoenkaart van basketbalclub Donar in Groningen, dat op landelijk en internationaal niveau speelt. Chris traint ook nog steeds mee met het tweede team van de basketbalvereniging in Peize.

Peize was ook de vorige woonplaats van het stel. Wonen ze nu in betrekkelijke anonimiteit in het verre Bunne-West, voorheen waren Chris en Simone relatief bekende gezichten in Peize: Simone was de fine fleur van bloemenzaak Bloemenpret en Chris runde met zijn familie jarenlang de Peizer dorpskrant De Hopbel, waardoor hij voor elke grote gebeurtenis maar ook ieder klein wissewasje werd aangesproken op straat.   

Later verlegden ze hun activiteiten. Simone werkt nu in de ouderenzorg. In een verpleegtehuis in Eelde verzorgt ze ouderen met dementie. Chris is werkzaam bij Medizon, een bedrijf dat AED’s uit de Verenigde Staten importeert naar de Benelux. Het bedrijf is gevestigd in Roden en verzorgt ook het onderhoud van deze defibrillators. Vanuit die rol heeft Chris zich natuurlijk ook aangesloten bij de Reanimatie/AED groep. Hun prachtige huis in Bunne is een mooie uitvalsbasis voor zowel hun werk als hun vrijetijdsbezigheden. Chris en Simone genieten van het fijne contact met de buurt, maar vinden het ook prettig dat ze hun eigen ding kunnen doen zonder daarop aangekeken te worden. Een winnende combinatie die ervoor zorgt dat dit huis voorlopig niet op Funda zal verschijnen…     

Zij het – om bekende redenen – met enige vertraging, uiteraard wensen we Chris en Simone veel woonplezier in Bunne!