Agenda

nov
16
za
2019
Theatergroep WAARK met Bevings in Bunne @ De Melkfabriek
nov 16 @ 20:00
Theatergroep WAARK met Bevings in Bunne @ De Melkfabriek

Theatergroep WAARK in Drenthe

De Groningstalige theatergroep WAARK toert door Groningen en Drenthe. Op zaterdag 16 november staat deze bijzondere voorstelling in de Melkfabriek in Bunne.  Daarna worden o.a. Ekehaar en Zuidlaren aangedaan. De toer eindigt op zaterdag 21 maart in Annen (Dr.)

Een voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien. Theatergroep WAARK geeft met Bevings een originele draai aan dit gegeven. Al zingend, huilend en lachend geven de acteurs lucht aan hun gevoelens van wanhoop over de hele janboel. Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Hij ging hiervoor met verschillende Groningers in gesprek en verwerkte hun ervaringen (soms letterlijk) in het stuk. Schrijver en regisseur Ben Smit vertaalde het stuk in het Gronings. Jan Meiborg componeerde speciaal voor Bevings nieuwe muziek.

Speellijst Drenthe
zaterdag 16 november De Melkfabriek, Bunne
zaterdag 25 januari De Theaterboerderij, Ekehaar
vrijdag 21 februari De Gouden Leeuw, Zuidlaren
zaterdag 21 maart Ons Dorpshuis, Annen

De volledige speellijst staat op waark.nl

WAARK
Theatergroep WAARK maakt al 40 jaar Groningstalig theater. In deze voorstelling spelen weer enkele acteurs uit de eerste voorstelling van WAARK onder regie van Annemarie Prins mee.

Speellijst en kaarten: waark.nl/speellijst

 

Meer informatie en interviewverzoeken: Renate Dokter, Podium tekst en communicatie: podiumtekst@gmail.com of 06 – 51 999 009.  De foto is van Karel Zwaneveld.

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,
Renate Dokter

Podium tekst & communicatie
06 51 99 90 09

LOODS13 THEATERSCHOOL & PRODUCTIEHUIS

THEATERGROEP WAARK

 

 

 

 

nov
30
za
2019
Muziek aan de rand van Winde: op concertbezoek bij de buren aan de Lageweg in Peize @ Mariahoeve
nov 30 @ 19:45
Muziek aan de rand van Winde: op concertbezoek bij de buren aan de Lageweg in Peize @ Mariahoeve

Franse impressionisten in Peize in de serie Mariahoeveconcerten gespeeld door violiste Floor Le Coultre en pianist Maarten Den Hengst

Deze aankondiging betreft alweer het tweede concert van dit seizoen.

Nadat het duo Le Coultre/Den Hengst vorig jaar  het seizoen van de Mariahoeveconcerten openden, vroegen een aantal mensen: Wanneer komen jullie terug? Het concert was volledig uitverkocht. Welnu, zaterdagavond 30 november 20.15 uur spelen ze aan de Lageweg 6 in Peize een heel Frans programma:

De schitterende vioolsonates van Cl. Debussy en M. Ravel  afgewisseld met  twee stukken van G. Fauré en J. Françaix Het belooft een prachtige avond te worden!

Het concert begint om 20.15 uur. De deur gaat om 19.45 uur open. Koffie en thee staan dan klaar. Na afloop is iedereen weer van harte welkom voor een drankje en een praatje met elkaar en de musici.

Entree: € 15,-/€ 7,50 (jeugd t/m 18 jaar) incl. thee/koffie en drankje na  Het is zeer aanbevolen om vooraf te reserveren, het concert is al voor 3/4 gereserveerd.

Reserveren kan op verschillende manieren:

 

Website:  https://www.stichtingmariahoeve.nl/duo-le-coultre-den-hengst

e-mail: mariahoeveconcerten@gmail.com

tel.: 0505717693

 

Deze e-mail is verzonden vanuit het contactformulier op Neisputter https://neisputter.nl

 

dec
28
za
2019
Oudejaarswandeling (zwerfvuilactie) @ De Hardenstee
dec 28 @ 10:00 – 12:30
jan
8
wo
2020
Kaartverkoop toneelvoorstelling “Onrust in het rusthuis”. @ Hardenstee
jan 8 @ 19:30
Kaartverkoop toneelvoorstelling "Onrust in het rusthuis". @ Hardenstee | Bunne | Drenthe | Nederland

De spelers van Toneelvereniging ’t Ontluikend Bloempje zijn al maanden druk aan het repeteren om weer een lachwekkende klucht op de planken te brengen, te weten ‘Onrust in het rusthuis’.

Kaarten (€ 8,- pp) zijn verkrijgbaar tijdens de  voorverkoop op woensdagavond 8 januari a.s. vanaf 19.30 in De Hardenstee, (tegenover Peizerweg 5) in Bunne.

Na de voorstelling van zondag 2 februari is er een stamppotbuffet. Kosten € 12,50 pp.

Na de voorverkoop zijn de resterende kaarten te reserveren via deze site.

jan
25
za
2020
Toneelvoorstelling “Onrust in het rusthuis”. @ De Melkfabriek
jan 25 @ 20:00
Toneelvoorstelling "Onrust in het rusthuis". @ De Melkfabriek

De spelers van Toneelvereniging ’t Ontluikend Bloempje zijn al maanden druk aan het repeteren om weer een lachwekkende klucht op de planken te brengen, te weten ‘Rusthuis’.

Kaarten (€ 8,- pp) zijn verkrijgbaar tijdens de  voorverkoop op woensdagavond 8 januari a.s. vanaf 19.30 in De Hardenstee, (tegenover Peizerweg 5) in Bunne.

Na de voorstelling van zondag 2 februari is er een stamppotbuffet. Kosten € 12,50 pp.

Na de voorverkoop zijn de resterende kaarten te reserveren via deze site.