Agenda

okt
27
zo
2019
Filmvoorstelling – “Den Skyldige” @ De Melkfabriek
okt 27 @ 15:00
Filmvoorstelling -  "Den Skyldige" @ De Melkfabriek

“Den Skyldige”

 

Bloedstollende thriller die zich volledig afspeelt op één locatie, een 112-meldkamer. Daar zit de gedegradeerde politie-inspecteur Asger Holm (Cedergren in topvorm) verveeld telefoontjes te beantwoorden. Tot hij een jonge vrouw aan de lijn krijgt die gekidnapt wordt en belt vanuit de auto van haar ontvoerder. Wat volgt is een razendspannende reddingspoging via de telefoon. Superieur filmdebuut van de jonge Zweed Möller (1988), die geen steek laat vallen en vanaf het begin tot het verrassende einde weet te boeien.

 

Met zijn eerste lange speelfilm Den skyldige (The Guilty) geeft de jonge Deense regisseur Gustav Möller (1988) blijk van een indrukwekkend talent. Hij gebruikt minimale middelen om een enorme spanning te creëren die de hele film, zo’n anderhalf uur lang, aanhoudt. Het verhaal, dat Möller samen schreef met Emil Nygaard Albertsen, speelt zich af in één kamer, gedurende één avond. De hoofdpersoon wordt indringend en dicht op de huid gefilmd, waarmee alles van hem zichtbaar wordt.

 

Entree   : 10,00 euro  incl koffie/thee en iets lekkers daarbij

nov
10
zo
2019
Lunch en Toneel @ De Melkfabriek
nov 10 @ 12:00
Lunch en Toneel @ De Melkfabriek

Lekker eten en genieten van prachtig toneel en muziek! Wat wil je nog meer?

Zondag 10 november is dat mogelijk in De Melkfabriek.

Voorstelling “Door de Bocht” in combinatie met een drie-gangen lunch en sfeervolle saxofoon muziek.

De lunch wordt verzorgd door Rene Schriemer van Schriemer Catering. Rene is van oorsprong afkomstig uit Libanon.

Bij bezoeken aan zijn oorspronkelijke vaderland kwam hij in aanraking met de bijzondere geuren en kleuren van de lokale keuken. Nu kookt hij met passie de meest verrukkelijke gerechten uit keuken van het Midden-Oosten.

Wat heeft deze chef voor ons in petto?

Voorgerecht: Courgettesoep met brood en kruidenboter;

Hoofdgerecht: Kippedijen, een vega pasta, gegrilde courgette aangevuld met houmus, matboucha en kadetten;

Dessert: Homemade cake met vruchten coullis.

Tijdens en na de lunch kunt u genieten van de aangename klanken van het duo “Truus Soleert”.

En terwijl u nog aan het uitbuiken bent wordt het podium ingenomen door Guda Faber en Maarten Smit.

Zij vertolken een bewerking van het toneelstuk “Bocht en Bumpers”van Paul Haenen.

Een komedie voor een dame en een heer, die op het scherpst van de snede hun relatie onder de loep nemen. Bert had eigenlijk chirurg willen worden maar werd per ongeluk autoverkoper. Zonder er enige moeite voor te doen verkoopt hij de ene na de andere auto. Net iets te gemakkelijk naar zijn smaak. Thuis speelt zijn vrouw Els daarom regelmatig “de lastige klant”. Het is een spel waar ze zo in opgaan dat ze het nauwelijks meer kunnen onderscheiden van de werkelijkheid. Wat is fictie? En wat is waar?

De regie is in handen van Fenna Besijn.

 

De inloop voor dit evenement is tussen 12.00 en 12.30 uur. De lunch wordt geserveerd om 12.30 uur.

De prijs voor dit complete arrangement bedraagt 32,50 euro.

Het is raadzaam om tijdig te reserveren omdat er door de speciale entourage slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Graag bijzondere wensen, vegetarisch of dieet, bij de reservering aangeven.

nov
16
za
2019
Theatergroep WAARK met Bevings in Bunne @ De Melkfabriek
nov 16 @ 20:00
Theatergroep WAARK met Bevings in Bunne @ De Melkfabriek

Theatergroep WAARK in Drenthe

De Groningstalige theatergroep WAARK toert door Groningen en Drenthe. Op zaterdag 16 november staat deze bijzondere voorstelling in de Melkfabriek in Bunne.  Daarna worden o.a. Ekehaar en Zuidlaren aangedaan. De toer eindigt op zaterdag 21 maart in Annen (Dr.)

Een voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien. Theatergroep WAARK geeft met Bevings een originele draai aan dit gegeven. Al zingend, huilend en lachend geven de acteurs lucht aan hun gevoelens van wanhoop over de hele janboel. Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Hij ging hiervoor met verschillende Groningers in gesprek en verwerkte hun ervaringen (soms letterlijk) in het stuk. Schrijver en regisseur Ben Smit vertaalde het stuk in het Gronings. Jan Meiborg componeerde speciaal voor Bevings nieuwe muziek.

Speellijst Drenthe
zaterdag 16 november De Melkfabriek, Bunne
zaterdag 25 januari De Theaterboerderij, Ekehaar
vrijdag 21 februari De Gouden Leeuw, Zuidlaren
zaterdag 21 maart Ons Dorpshuis, Annen

De volledige speellijst staat op waark.nl

WAARK
Theatergroep WAARK maakt al 40 jaar Groningstalig theater. In deze voorstelling spelen weer enkele acteurs uit de eerste voorstelling van WAARK onder regie van Annemarie Prins mee.

Speellijst en kaarten: waark.nl/speellijst

 

Meer informatie en interviewverzoeken: Renate Dokter, Podium tekst en communicatie: podiumtekst@gmail.com of 06 – 51 999 009.  De foto is van Karel Zwaneveld.

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,
Renate Dokter

Podium tekst & communicatie
06 51 99 90 09

LOODS13 THEATERSCHOOL & PRODUCTIEHUIS

THEATERGROEP WAARK

 

 

 

 

nov
30
za
2019
Muziek aan de rand van Winde: op concertbezoek bij de buren aan de Lageweg in Peize @ Mariahoeve
nov 30 @ 19:45
Muziek aan de rand van Winde: op concertbezoek bij de buren aan de Lageweg in Peize @ Mariahoeve

Franse impressionisten in Peize in de serie Mariahoeveconcerten gespeeld door violiste Floor Le Coultre en pianist Maarten Den Hengst

Deze aankondiging betreft alweer het tweede concert van dit seizoen.

Nadat het duo Le Coultre/Den Hengst vorig jaar  het seizoen van de Mariahoeveconcerten openden, vroegen een aantal mensen: Wanneer komen jullie terug? Het concert was volledig uitverkocht. Welnu, zaterdagavond 30 november 20.15 uur spelen ze aan de Lageweg 6 in Peize een heel Frans programma:

De schitterende vioolsonates van Cl. Debussy en M. Ravel  afgewisseld met  twee stukken van G. Fauré en J. Françaix Het belooft een prachtige avond te worden!

Het concert begint om 20.15 uur. De deur gaat om 19.45 uur open. Koffie en thee staan dan klaar. Na afloop is iedereen weer van harte welkom voor een drankje en een praatje met elkaar en de musici.

Entree: € 15,-/€ 7,50 (jeugd t/m 18 jaar) incl. thee/koffie en drankje na  Het is zeer aanbevolen om vooraf te reserveren, het concert is al voor 3/4 gereserveerd.

Reserveren kan op verschillende manieren:

 

Website:  https://www.stichtingmariahoeve.nl/duo-le-coultre-den-hengst

e-mail: mariahoeveconcerten@gmail.com

tel.: 0505717693

 

Deze e-mail is verzonden vanuit het contactformulier op Neisputter https://neisputter.nl

 

dec
28
za
2019
Oudejaarswandeling (zwerfvuilactie) @ De Hardenstee
dec 28 @ 10:00 – 12:30