Verslag van 4 oktober 2022

Op 4 oktober heette Ria ons welkom, de avond ziet er anders uit dan vermeld, de oktobermaand is de borstmaand en er zou iemand komen om hierover te vertellen, maar ze was verhinderd.

Gelukkig had het bestuur al een quiz achter de hand, maar moest wel in elkaar geknutseld worden om op het grote scherm voor ons zichtbaar te zijn; dit heeft Margriet op haar vakantiedag gedaan.

Nog met nadruk tevens de vraag om nieuwe bestuursleden. Er is ook de mogelijkheid om groepje te maken die met de zomerkermis alles voor de braderie regelt, het draaiboek is er grotendeels. Zo kan er meer door de leden worden gedaan. Graag meedenken!

Op 28 oktober is er een stemming (geweest) bij Van Der Valk in Hoogkerk voor het Provinciaal Bestuur. De 9 kandidaat-leden hebben zich voorgesteld in het bondsblad; Martje gaat voor onze vereniging stemmen enTrientje is reserve. Leden die mee ook willen, graag opgeven bij Ria.

Met 12 dames zijn we naar de Agrarische dag in Rolde geweest. Het was een mooie droge dag, waarop we hebben gewandeld naar het hunebed. Een imker heeft daar een bijentuin en had vele soorten honing en zalfjes te koop. Hier kwam de bus en op naar Eldersloo, een tuincentrum met een eigen kwekerij met voorjaarsbloeiers, zomer en herfst, goed overzichtelijk.

Tussen de middag een heerlijk buffet bij Hofsteenge in Rolde en vervolgens op naar Borger. De Maatschap Feddema heeft daar een Geitenfokkerij, waarin alles geautomatiseerd is, heel netjes. Daarna lopend naar de buren om bezoek te brengen aan Stal Beekdal. Dit is een Paardenpension en de eigenaresse traint ook paarden die  aan wedstrijden meedoen. Op de bijbehorende camping heeft iedereen uitzicht over de weilanden en paarden.

Deze dag was  leerzaam en indrukwekkend. Na een drankje werd de dag afgesloten.

Voor de quiz werden in groepjes van 4 verdeeld. De quiz ging over geschiedenis, had een fotoronde, bevatte films, een rondje ‘waar’ of ‘niet waar’ en sport.  Ieder onderdeel had 10 vragen, drie groepen kregen een prijsje. We hebben allemaal een leuke avond gehad.