Dinsdag 12 april was weer de maandelijkse bijeenkomst. De voorzitster heet iedereen welkom, waaronder de heer Guido Lek, die iets gaat vertellen over zijn rondjes rondom Donderen. Ook wordt aan de zieken beterschap gewenst.

De agenda voor de komende periode wordt doorgenomen:

  • Op 10 mei is de provinciale vergadering waar Martha Hartlief en Gonda Boelsta vanuit het bestuur naar toe gaan en Martje Brands is afgevaardigde van onze vereniging.
  • De commissievergadering is op dinsdag 26 april bij Natuurplaats Noorse Veld; de lijst gaat rond.
  • We hebben een kaart ontvangen van het Landelijk Bestuur: gefeliciteerd met het 60 jarig bestaan van onze vereniging. De feestavond voor het 60-jarig jubileum is op vrijdag 20 mei; uitnodiging komt thuis.
  • Voor de braderie op zondag 3 juli gaat een lijst rond om te helpen in de kraam met prijsjes en poffertjes te bakken.
  • De agrarische themadag is op13 juni: thema –Vrouwen timmeren aan de weg-, € 25,= euro, opgave voor 20 mei bij Martha Hartlief.
  • De agrarische dagen zijn in Rolde op 27, 28, 29 september en 4, 5 oktober, reservedag is 6 oktober.

Trientje Hoving bedankt voor alle kaarten en bezoekjes na haar longontsteking en Annie Kok bedankt bezoekerscommissie voor plant, na haar heupoperatie.

Dinie Loman doet oproep voor leesclub: er kunnen twee nieuwe leden bij.

Wie versterkt het bestuur, de perscommissie en er is een webmaster is nodig.

Hierna verteld Guido Lek over bijzonderheden rondom Donderen, de ijstijd, het ontstaan van pingo’s en de grafheuvels op de heide. Ook mooie foto’s van zijn wandeltochten verderop in Drenthe. Na een pauze werden er op gewezen hoe we thuis de egeltjes kunnen lokken door de tuin niet meer zo te gaan opruimen, maar plekjes te maken waar ze kunnen overwinteren.