Het perceel op de Burchtweg 4, het ‘huis van Palthe’, kent een lange geschiedenis: er was een basisschool in het oude pand maar er waren ook ooit onder andere een autoshowroom en een tankstation gevestigd. Door de grondvervuiling en aanwezigheid van asbest heeft het perceel lang te koop gestaan totdat Ivelina en George de eigenaren 6 jaar geleden konden overtuigen dat zij er een mooie nieuwe bestemming aan konden geven. Zo begon het stel met hun megaproject. De eerste twee jaar bestond uit puinruimen: zo’n 250 duizend ton afval werd afgevoerd. Daarna begon het opbouwen, dat George grotendeels eigenhandig uitvoert. De oude showroom bouwde hij om tot een gastenverblijf waar het gezin in 2020 introk met hun dochtertje Stefanie. Snel daarna werd hun tweede dochtertje Joanna geboren. Ook plaatsten ze een nieuwe schuur. Nu komt nog de grootste klus: het oude schoolgebouw omtoveren tot hun woonhuis. Een enorme uitdaging, maar George heeft het plan helemaal in zijn hoofd en zal er ongetwijfeld in slagen hun droom te realiseren.

Hoewel hij ooit nog geen schilderijtje op kon hangen, heeft George inmiddels veel ervaring met het opknappen van huizen. Aanvankelijk deed hij dit kluswerk als hobby. Stap voor stap pakte hij dit steeds professioneler aan en uiteindelijk zegde hij zijn baan in de IT op om zich volledig te richten op het renoveren, beheren en verhuren van panden in Groningen. Het IT-werk is nu zijn hobby geworden: de woning aan de Burchtweg zit vol technische snufjes, zoals stemgestuurde verlichting en slimme sloten.

Hoewel George in Den Haag geboren is en zelfs even in Houston heeft gewoond, is hij vlakbij Bunne, in Yde, opgegroeid. Ivelina heeft een langere reis afgelegd. Zij komt uit Bulgarije en is bij toeval in Groningen terecht gekomen. Ivelina had een beurs van de Nederlandse overheid bemachtigd om in Amsterdam een master rechten te gaan volgen, maar omdat die opleiding niet aan de eisen van de beurs voldeed, kon ze daar toch niet terecht. Een vriendin van Ivelina studeerde al in Groningen en raadde de RUG aan. Met veel geluk droeg de RUG haar aan als kandidaat voor de enige plek voor een beursstudent. Eigenlijk zou ze na de studie gauw weggaan uit het ‘dorp’ dat Groningen vergeleken met Sofia was en waar ze in eerste instantie maar niet kon wennen aan lunches met karig belegde witte puntjes. Uiteindelijk is ze Groningen heel erg gaan waarderen. En nog meer natuurlijk toen ze George ontmoette tijdens een avondje stappen met vrienden in discotheek Enzo. Inmiddels werkt Ivelina als jurist bij Gasunie.

Hoewel de verbouw van de school nog jaren gaat duren, geniet het gezin enorm van hun plek in Bunne. Het is fijn dat er veel activiteiten zijn in het dorp en dat mensen graag een praatje maken met elkaar. Om zelfs tijdens de lockdown de buren te leren kennen, hadden ze een ijskar neergezet en alle buren uitgenodigd om een ijsje te komen eten. Vanwege het grote succes hebben ze het dit jaar ook weer gedaan. Wie weet ontstaat hier wel een nieuwe traditie! Wij zullen de verbouwing de komende tijd met veel belangstelling volgen en wensen George en Ivelina veel succes maar vooral ook veel woonplezier aan de Burchtweg.