Lief en leed over de digitale snelweg

Razendsnelle glasvezel nu in gebruik!

Sinds kort kunnen de eerste dorpsgenoten gebruik maken van hun glasvezelaansluiting! En hoe! We gaan vele tientallen malen sneller over de digitale snelweg en het is een fluitje van een cent om (zware) bestanden te downloaden. Een verademing, na jaren van een slakkengangetje op internet zoeven we nu met het grootste gemak heen en weer.

Als we terugkijken is dit hele proces van de eerste orientatiebijeenkomst in de Melkfabriek tot aan de start van het gebruik van glasvezel heel snel gegaan. Dankzij een kleine groep vastberaden, actieve dorpsgenoten! De gebruikers zijn jullie dankbaar voor jullie inzet en volharding!

Een tevreden dorpsgenote !

met haar glasvezelmeterkast. Het viel mee.

Hoewel de providers alles moeten regelen schieten er in ons dorp allerlei heftige emoties voorbij, vooral richting “de commissie”. Een kleine bloemlezing van wat de redactie van de Neisputter er uit oppikte:

Hier en daar gaat het met horten en stoten. Wel internet, geen televisie, korte storingen. Leed en vreugde, echte emotie. Eerst “Gloeiende, gloeiende ….”, even later “het is super”. Ik zie opeens signaal !  Je moet de monteur verwennen.  Het ligt aan de BAM, nee aan de POP, oh nee aan mijzelf. Er zit iets niet goed in het systeem. In heel Bunne werkt het niet. Hier is het super incl TV !  Ik heb geen idee hoe het kan. Nog erger, Jeetje !  Heb je wel betaald ?  Waarschijnlijk iets niet goed omgezet. Ik ben terug op ADSL. Niet leuk. Nu ben ik heel blij. Hier nog niks. Doe de stekker eruit en er weer in. Niemand weet hoe het werkt.  Alarmfase 0. Hij doet het geweldig, 900 Mb upload en download !   Goed bezig, jij mag nog even blijven. Gewoon opzeggen die kpn !  Het is volbracht… en snel!  Gaan we het nog vieren met een etentje  ?