Op 22 en 23 augustus aanstaande wordt in Peize een SamenLoop voor Hoop georganiseerd.SamenLoop voor Hoop is een 24 uurs wandelestafette met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF en om aandacht te vragen voor de vreselijke ziekte kanker. Deze 24 uur staan symbool voor de voortdurende strijd die een kankerpatiënt moet leveren. 

In korte tijd  wist het bestuur van de SamenLoop voor Hoop Peize ruim 60 vrijwilligers om zich heen te verzamelen die zich, verdeelt over diverse commissies, inzetten om SamenLoop voor Hoop Peize tot een onvergetelijk evenement te maken. Een van hen is onze dorpsgenoot Marchien Ensing.

Deelnemers aan de SamenLoop van Peize zamelen geld in voor het UMCG Kanker research fonds en voor de Hamelhuyzen in Groningen en Assen. De beide inloophuizen bieden psychosociale ondersteuning aan (ex) kankerpatiënten en hun naasten.

Deelnemen in een team
Deelnemen aan een SamenLoop kan in een team. Teamgenoten wisselen elkaar in de 24 uur dat de loop duurt af, zodat altijd iemand van hen aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. Tijdens de SamenLoop steunen we elkaar, staan we stil bij kanker en vieren we vooral het leven.

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een speciale KinderLoop. Deze duurt 24 minuten en vindt plaats op zondag 23 augustus van 11:36 tot 12:00 uur.

Op de website van SamenLoop voor Hoop Peize [link: https://www.samenloopvoorhoop.nl/peize] vind je meer informatie voor deelnemers, over de KinderLoop en de rol van survivors. Een survivor is iemand die ooit in zijn leven de diagnose kanker heeft gekregen. Zij (en hun naasten) zijn eregast en een belangrijk onderdeel van het evenement. Ze zijn immers het bewijs dat onderzoek werkt!

Doe mee met team Bunne-Winde
Kom samen met je dorpsgenoten in actie en meld je aan bij Team Bunne-Winde! Iedere deelnemer betaald bij aanmelding een € 15,-. Daarnaast is het de bedoeling dat deelnemers geld inzamelen.

Vanuit de organisatie wordt gevraagd aan iedere deelnemer om minimaal
€ 100,- op te halen. Dat bedrag kan je snel bij elkaar hebben, want met 10 donaties van € 10,- van bijvoorbeeld buren, collega’s, vrienden of familie ben je er al. Daarnaast kan een team ook een actie opzetten om extra geld op te halen of zich als team laten sponsoren door een bedrijf.

Aanmelden voor Team Bunne-Winde? Stuur een berichtje naar marchien.ensing@gmail.com . Je ontvangt daarna een link waarmee je je rechtstreeks kan aanmelden voor dit team.

Liever zelf een team vormen? Meld je dan aan op de website: https://www.samenloopvoorhoop.nl/doe-mee/?SamenLoopNaam=Peize%202020

Zet een stap tegen kanker
Interesse om de SamenLoop voor Hoop met een bedrijf te ondersteunen? Dat kan op verschillende manieren. In natura, maar bijvoorbeeld ook door een ‘bedrijfsstap’ tegen kanker te sponsoren. Dit is een sticker die bijvoorbeeld op een etalageruit geplakt kan worden en waarmee het bedrijf aangeeft het evenement een warm hart toe te dragen. Een kleine stap (sticker) kost € 25,- , een middelgrote stap (sticker) € 50,- en een grote stap (sticker) €  100,-.