Een voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien. Theatergroep WAARK geeft met Bevings een originele draai aan dit gegeven.

Theatergroep WAARK in Drenthe

De Groningstalige theatergroep WAARK toert door Groningen en Drenthe. Op zaterdag 16 november staat deze bijzondere voorstelling in de Melkfabriek in Bunne.  Daarna worden o.a. Ekehaar en Zuidlaren aangedaan. De toer eindigt op zaterdag 21 maart in Annen (Dr.)

Een voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien. Theatergroep WAARK geeft met Bevings een originele draai aan dit gegeven. Al zingend, huilend en lachend geven de acteurs lucht aan hun gevoelens van wanhoop over de hele janboel. Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Hij ging hiervoor met verschillende Groningers in gesprek en verwerkte hun ervaringen (soms letterlijk) in het stuk. Schrijver en regisseur Ben Smit vertaalde het stuk in het Gronings. Jan Meiborg componeerde speciaal voor Bevings nieuwe muziek.

Speellijst Drenthe
zaterdag 16 november De Melkfabriek, Bunne
zaterdag 25 januari De Theaterboerderij, Ekehaar
vrijdag 21 februari De Gouden Leeuw, Zuidlaren
zaterdag 21 maart Ons Dorpshuis, Annen

De volledige speellijst staat op waark.nl

WAARK
Theatergroep WAARK maakt al 40 jaar Groningstalig theater. In deze voorstelling spelen weer enkele acteurs uit de eerste voorstelling van WAARK onder regie van Annemarie Prins mee.

Speellijst en kaarten: waark.nl/speellijst

Meer informatie en interviewverzoeken: Renate Dokter, Podium tekst en communicatie: podiumtekst@gmail.com of 06 – 51 999 009.  De foto is van Karel Zwaneveld.

Met vriendelijke groet,
Renate Dokter

Podium tekst & communicatie
06 51 99 90 09

LOODS13 THEATERSCHOOL & PRODUCTIEHUIS

THEATERGROEP WAARK

Dit delen:

Edit Theatergroep WAARK met Bevings in Bunne

Berichtnavigatie

Vorige Previous post: Filmvoorstelling – “Den Skyldige”