Zo is het. Toen ik een klein meisje was, dook ik het liefst in de verkleedklerenkist, zoekend tussen de kimono’s, hoedjes, rare stopdassen en hoge hakken. Met mijn zusjes maakte ik de mooiste voorstellingen tussen de schuifdeuren of in de klas.
Op mijn 15e speelde ik mijn debuut als een soort regisseur in een sprookjesachtig toneelstuk. Ik weet nog altijd mijn begintekst:
Dames en Heren en andere Personen,
Wij komen u hier onze kunsten vertonen.
Mijn maats voeren samen een stuk voor u op.
En ik heb de leiding
en misschien de strop.

Zo is het. Bij ’t Ontluikend Bloempje heb ik eindeloos veel stukken gespeeld. En altijd geniet ik van het plezier tijdens het repeteren, de spanning, wanneer de uitvoering dichtbij komt, de lol van samen op de planken staan en achter de schermen geinen. En natuurlijk van de reacties van het publiek en het applaus.

De afgelopen jaren heb ik de opleiding gevolgd waardoor ik officieel regisseur in het amateurtheater ga worden. Ik studeer af bij ’t Ontluikend Bloempje, hoe kan het ook anders.
Ik regisseer een speciale voorstelling:
MIJN SLAPPE KOMEDIE VOOR VIER MENSEN EEN HANDJEVOL PERSONEEL EN EEN TAFEL DIE NIET VRIJKOMT

Een stuk, dat anders is dan de kluchten die we meestal spelen. Het is een humoristisch stuk, zeker. Maar meer in de droogkomische stijl van Jiskefet, Toren C of de Luizenmoeder.
We spelen in de Melkfabriek. Een moeilijke zaal, zeggen theatermakers. Het podium is hoog. Je hebt de galerijen en de trappen. Je hebt een mooi decor nodig om alles weg te werken. Dat klopt. Maar deze keer werken we niets weg en maken we juist gebruik van het podium, de nissen en de trappen.
Gewoonlijk spelen we een stuk in drie bedrijven. Dit stuk bestaat uit één bedrijf, dat ongeveer vijf kwartier duurt. Vooraf en na die tijd is de bar open! Om je dorpsgenoten te ontmoeten en bij te praten, zoals dat hoort bij een voorstelling van ’t Ontluikend Bloempje. Juni kent lange zwoele avonden….

We spelen vier keer, op 8, 9, 10 (matinee) en 16 juni. Kaartjes zijn te reserveren via onze Neisputter.
Ik hoop dat jullie allemaal komen kijken.

Mijn maats voeren samen een stuk voor u op.
En ik heb de leiding
en misschien de strop.

Zo is het.

Alinda Hegger