Het 100 jarig jubileum van Toneelvereniging ’t Ontluikend Bloempje zou afgelopen weekend groots en feestelijk gevierd worden. Maar helaas, de plannen moesten worden gewijzigd. Om toch aandacht te besteden aan dit bijzondere moment heeft de toneelvereniging uit Bunne een alternatief bedacht; een symbolisch bedankje voor de sponsoren.

Iedereen had zich het jubileumjaar van Toneelvereniging ’t Ontluikend Bloempje voorgesteld. Het plan om afgelopen weekend een feestelijk evenement in De Melkfabriek in Bunne te organiseren werd eerder al uitgesteld naar januari 2022.
Vervolgens ontstond het plan om alle sponsoren op een ludieke manier, persoonlijk te bedanken voor hun bijdrage de afgelopen jaren en hen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken. Toen ook dat niet mogelijk bleek is er een alternatief bedacht; er is een spandoek gemaakt zodat voor iedereen duidelijk is dat er een 100 jarig in Bunne/Winde aanwezig is.
Als symbool voor alle sponsors, is dit spandoek onthult door Eelco en Vivian, de uitbaters van De Melkfabriek in Bunne en sponsors van de vereniging.
De ondersteuning maakt het de vereniging mogelijk om ieder jaar te doen wat ze zo graag doen: het publiek vermaken en heerlijk ouderwets te laten lachen.

Toneelvereniging ’t Ontluikend Bloempje is in 1921 opgericht en gaat dus al een lange tijd mee. Maar dit wil niet zeggen dat het plezier en het enthousiasme van iedereen in de loop van de jaren minder is geworden. Er is elk jaar weer veel zin om met een nieuw stuk aan de gang te gaan en men kijkt dan ook uit naar het moment dat er weer gerepeteerd en uitgevoerd mag worden. Al dit wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren, leden en anderen die zich betrekken bij de vereniging. En daarom – wanneer de omstandigheden het weer toelaten – zullen we met elkaar de 100e verjaardag van ’t Ontluikend Bloempje alsnog vieren zoals het gevierd behoort te worden.

SONY DSC

Klik hier voor de reportage op RTV Drenthe