2 films, 27 maart en 1 mei Klik voor details of kijk in de agenda

27 maart 15.00u in De Filmfabriek

Oogstrelend romantisch drama:

“Portrait de la Jeune Fille en Feu”

Frankrijk – 2019 – 120 minuten

Regisseur: Céline Sciamma

Met onder meer: Noémie Merlant, Adèle Haenel en Luàna Bajrami

Het verhaal

Frankrijk, de achttiende eeuw. De jonge kunstenaar Marianne wordt aangesteld om een trouwportret te maken van Héloïse buiten haar medeweten. Hiervoor dient Marianne de vrouw bij daglicht zorgvuldig te observeren opdat ze ’s nachts het portret kan schilderen. Gedurende deze dagen groeien de vrouwen naar elkaar toe, terwijl Héloïse haar laatste momenten van vrijheid beleeft vooraleer ze eeuwige trouw zweert aan haar man.

De film is misschien wel hét schoolvoorbeeld hoe je verborgen passie in beeld brengt. De vrouwelijke hoofdpersonages voelen zich overduidelijk tot elkaar aangetrokken, maar een lesbische liefde in het Frankrijk van de achttiende eeuw is uit den boze. Sciamma grijpt het gepassioneerde verhaal aan voor adembenemend mooi camerawerk, waarin elk frame een schilderij lijkt te zijn. Gelukkig leidt dit nooit af van de personages, die schitterend worden vertolkt door Noémie Merlant en Adèle Haenel.

Entree: € 10,= inclusief koffie/thee

Reserveren kan via de website van de Culturele Raad Eelde: www.cultureleraadeelde.nl


Zondag 1 mei 15.00 uur

De Filmfabriek:

“The Biggest little Farm”

Documentaire – Verenigde Staten – 91 minuten

Regissueur: John Chester

Met onder meer: John Chester en Molly Chester

“The Biggest Little Farm” volgt twee dromers en hun geliefde hond wanneer ze een keuze maken die hen hun kleine appartement in L.A. doet verlaten. Ze trekken naar het platteland om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur. De film volgt ze in de eerste tien jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren – waaronder een onvergetelijk varken genaamd Emma en haar beste vriend, de haan Mr Greasy.

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen.

Anders gaan boeren, anders omgaan met de natuur. Velen spreken erover, het ook echt toepassen is moeilijker. Het is zoeken naar een precair evenwicht tussen dier, mens en natuur. Deze hoopvolle documentaire, die een periode van 8 jaar overspant, zit vol met adembenemende beelden van landschappen en dieren, waaronder Emma, het varken dat ongetwijfeld je hart zal stelen.

Entree: € 10,- inclusief koffie/thee

Reserveren kan via de website: www.cultureleraadeelde.nl