Verslag van de opening van een nieuw avontuur in de melkfabriek

14 november 2018

Eelco en Vivian beginnen een nieuw avontuur in De Melkfabriek. Samen met De Culinair Wonder Groep, die al 6 vestigingen in Nederland heeft, starten zij een kookstudio in De Melkfabriek. Dit naast de activiteiten in de fabriek die ze de afgelopen 9 jaar organiseren zoals het faciliteren van vergaderingen, trainingen, feesten, voorstellingen, exposities etc.

De ondernemers achter het concept van De Kookfabriek hebben al vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en nu dus Bunne. Een logisch rijtje van belangrijke plaatsen.

De Neisputter redactie kan er dan ook een beetje begrip voor opbrengen dat dit “De Kookfabriek Groningen” gaat heten. In Drenthe, da’s een plus.

Het idee van de kookfabriek is dat groepen onder professionele begeleiding aan de slag gaan en daarna hetgeen ze gefabriceerd hebben zelf opeten. Dat kan puur voor de gezelligheid zijn, of om bepaalde kooktechnieken beter onder de knie te krijgen.

Eelco en Vivian gaan dit faciliteren, huisvesten. Daartoe is het achterste deel van de bovenverdieping van De Melkfabriek verbouwd, op de plaats waar vroeger de graanopslag zat.

Er is een projectkeuken geplaatst waarin meerdere mensen kunnen werken en er is een “restaurantje” gebouwd. Een nieuwe eigen ingang aan de achterkant met “trap buitenom” en een entree met sanitair blok completeren het geheel.

Op 14 November vond de opening plaats. De Neisputter redactie was van de partij en genoot van de vele gesprekken en de lekkere hapjes. Gelukkig stonden we achteraan toen Vivian met een zwaard probeerde een champagnefles te ontkurken.

We zijn benieuwd naar de cursussen. Wie weet ook interessant voor dorpsgenoten en het begin van heel Bunne Bakt of Winde Wokt!

Veel succes!