Verslag (met foto's) van de feestelijke opening van de Mini-bieb aan de Burchtweg 8 in Bunne.

Sinds enkele maanden staat aan de Burchtweg 8 in Bunne een Mini-bieb. De samenstelling wisselt doordat druk gebruikt wordt gemaakt van het principe: ruilen, lenen en achterlaten.

Nationale Kinderboekenweek en Kinderzwerfboekdag
Vanaf deze week doet de Mini-bieb in Bunne ook dienst als KinderzwerfboekStation. Het moment is niet toevallig gekozen, want van 2 t/m 13 oktober is het namelijk Nationale Kinderboekenweek. Vele mensen, kinderen en organisaties hebben in september kinderboeken gebracht naar DHL Servicepoints. Daarna hebben medewerkers en vrijwilligers een week lang boeken uitgezocht, zwerfstickers geplakt en dozen ingepakt. Ook Bunne heeft een doos vol met kinderboeken ontvangen. Deze zijn terug te vinden in de Mini-bieb. En ook onze eigen Readshop in Eelde heeft boeken gegeven voor ALLE kinderen om te laten zwerven.

Wat zijn kinderzwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer of in een KinderzwerfboekStation, zoals bij ons in Bunne. Je herkent ze aan de sticker op de kaft. Deze boeken zijn niet van één kind, maar van ALLE kinderen. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, geef je het boek weer door of leg je het weer terug.

De opening

Op deze zonnige zaterdag in oktober werd het ZwerfkinderboekStation Bunne geopend.

Mirthe kwam met haar moeder en broertje Nijntje-boekjes brengen. Ze werd erg enthousiast van een prentenboek dat in de mini-bieb stond en kon deze direct meenemen.

De 7-jarige Jaylinn Santes uit Bunne mocht het ZwerfboekStation onthullen en las daarna voor uit “Naar de wolven” geschreven door Anna Woltz. Het publiek luisterde ademloos naar het leerzame verhaal. Jaylinn: “Ik vond het leuk om het te openen en een stukje uit mijn boekje voor te mogen lezen.” Zij en haar vriendinnetje Dione namen een sticker mee voor een boek thuis dat ze willen laten zwerven.

Stuur jouw boeken uit zwerven
Heb jij boeken die je niet meer leest? Laat ze zwerven! Er zijn heel veel kinderen die thuis niet lezen omdat er geen geld is om boeken te kopen. En er zijn ook kinderen die het gewoon leuk vinden om boeken te lezen! Boeken stimuleren tot doorleren, waardoor kinderen meer kans hebben op een goede toekomst. Stickers voor je zwerfboeken vind je in de Mini-bieb.