[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=2ARmPdwrz-w[/embedyt] Even bijpraten over het glasvezelinitiatief!

Om een doorbraak te forceren is op advies van de provincie Drenthe het initiatief opgeknipt in twee delen. Het deel waar nu koperleiding van KPN ligt (Peize, Winde, Bunne, Bunnerveen en een stukje Eekhoornstraat in Donderen.) en het deel waar nu coaxkabel van Ziggo ligt (Eelde.)

Waarom?

De financiering voor het gedeelte waar koperleiding ligt is eenvoudig. De provincie heeft hier een arrangement voor tegen een aantrekkelijk (lage) rente. Het gedeelte met coaxkabel moet worden gefinancierd middels een lening bij  banken tegen een marktconforme rente en dat blijkt minder eenvoudig. Voor dit laatste is de provincie ook op zoek naar een oplossing.

Marktconsultatie

Marktconsultatie betekent dat er aan marktpartijen (KPN-Ziggo) wordt gevraagd of zij definitieve plannen hebben om het door ons beoogde netwerk binnen drie jaar te gaan aanleggen. Deze raadpleging is verplicht om in aanmerking te komen voor de steun van de provincie Drenthe! Voor het gedeelte met de koperleiding is deze marktconsultatie inmiddels afgerond! Resultaat: Marktpartijen hebben niet binnen de toegestane tijd gereageerd! Deze horde is dus genomen.

Hoe verder?

Bij voldoende definitieve deelname in het koperleiding gebied is de financiering voor dat deel geen probleem. Voor het coaxkabel gebied wachten we op de provincie voor een oplossing.

De volgende stappen die we nemen:

De definitieve inventarisatie!

Binnenkort krijgen de deelnemers in het koperleiding-gebied van ons de definitieve aanbieding. Ook is er dan voor u de mogelijkheid om aan te geven of u een gedeelte van de aanlegkosten zelf wilt betalen, dit i.v.m. btw aftrek en/of lagere maandkosten.

Overleg met gemeenten en aannemers

Bepalen van de optimale route van de kabel. We kunnen aansluiten op de kabel van Roderwolde die eindigt aan de Brusselseweg naast café Kok. Er is al volop overleg met de Gemeenten.

Het gaat lukken! Wij vertrouwen erop u met dit kijkje in keuken enig inzicht te hebben geboden in de problematiek waar wij ons nu mee bezighouden. Tenslotte willen we alle inwoners bedanken voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We zullen er alles aan doen om alle inwoners in onze gemeenten toegang te geven tot breedbandinternet via de glasvezel. Ons streven is het project voor het koperleiding-gebied dit jaar af te ronden.

U hoort snel meer!

Glasvezel initiatief Bunne e.o.

Wichard Kievit, Wim Amsing, Eelco Hidskes, Lieuwe Boskma, Irène Coerkamp, Jeichien Stapel, Robbert-Jan Top, Harry Wildeboer.