“Wat een mooie omgeving hier!” (RikkeSjikke)

Het idee
Tijdens de coronacrisis werden 3 jongvolwassenen opeens geconfronteerd met veel lege tijd. Hun opleidings- en stagedagen zagen er van de ene op de andere dag heel anders uit. En onbekend was hoe lang deze periode zou duren. Samen met de eigenaar van Rustpunt Bunne zochten ze naar een mogelijkheid om iets zinvols te gaan doen met de vrijgekomen tijd.

Gezocht werd naar een combinatie van “actief buiten bezig zijn” en “iets kunnen betekenen voor anderen”. Het Geocaching werd ontdekt. Een gratis spel dat door jong en oud en ook in de coronacrisis kosteloos gespeeld kan worden, op ieder moment; een combinatie van een speurtocht en schatzoeken.

Geocaching
Geocaching is een avontuurlijk spel dat je kunt spelen met een wandel-GPS of met de Geocaching app. Het werd voor het eerst in het jaar 2000 werd gespeeld. Het basisidee is dat personen of organisaties/verenigingen, waar ook ter wereld, Caches (een ‘schat’) verstoppen en de locaties van deze Caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers gebruiken deze coördinaten om deze Caches te vinden. Caches zijn dozen of buizen of andere waterdichte opbergers waar een logboek in past en die ruimte biedt aan ruilitems. Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten. (Bron: geocaching.nl)

De regels zijn simpel:

  1. Neem iets uit de cache
  2. Laat iets achter in de cache
  3. Schrijf iets in het logboek (en deel je verhaal online)

De verstopplaats
We willen mensen kennis laten maken met het mooie “Bunnerrondje”. Aan de route zijn op diverse plekken tien Caches (schatten) verstopt. Bij controle enkele weken later bleken vier daar van onvindbaar te zijn. Daarom is besloten om officiële Geocache-stickers te bestellen en deze op de overgebleven zes caches te plakken die nog over waren. Op de sticker staat de naam van de Cache, zoals ”Bunnerrondje #1” en het telefoonnummer van de contactpersoon. Na nog een aantal checks zijn de caches online gezet. Er zijn best veel voorwaarden. Zo mag een cache niet zonder toestemming op een privé terrein geplaatst worden. En de Caches moeten minimaal 161 meter (0,1 mijl) van elkaar af verstopt worden. De jongens ontdekten dat er nog twee Caches verstopt zijn op de route. Een mooie bijvangst voor de “jagers”.

Het Bunnerrondje
Start bij driesprong Burchtweg en Noordstukkendrift. Ga Noordstukkendrift in. Links richting Camping De Mierenhoop. Wegvervolgen naar rechts.Na een paar honderd meter links over het graspad richting Donderenseweg. Op Donderenseweg rechts. Eerste pad links richting Paasveen. Op Paasveen links. Bijna aan het einde links over een graspad langs de Tuin van de Tijd richting Eelderweg. Op Eelderweg links, na kruispunt Burchtweg.

De grote dag
Op de zaterdag voor de zomervakantie kregen de jongens toestemming om de Caches online te zetten. De bedoeling was om na de zomervakantie de mensen in de nabijheid te informeren, zodat ze kennis konden maken met het Geocachen. Maar… onderschat werd hoe groot de belangstelling is voor Geocaching en voor het Bunnerrondje!

Al op de eerste dag werd het Bunnerrondje ontdekt en ontstond er een ware race om de eerste te zijn die de nieuwe Caches vindt! We ontdekten dat de doorgegeven coördinaten niet helemaal klopten. Deze zijn met behulp van de vinders aangepast en goedgekeurd.

Eén Cache werd regelmatig niet gevonden door mensen, waardoor een aantal “jagers” in een weiland gingen zoeken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig stond het telefoonnummer van de contactpersoon op de Cache waardoor na overleg de vindplaats iets gewijzigd werd en de beschrijving (de hint) aangepast.

Berichten op de site
De Geocachers hebben soms bijzondere namen en laten mooie berichten achter.

Op de eerste dag van 2Vlekjes: We willen net aan de koffie gaan, als we een berichtje krijgen, er zijn
nieuwe caches gekomen in Bunne. Na de koffie maar even op pad beginnen bij nr.1. hier staat Met218 al te wachten en Me &mups komt ook aangereden. We horen, dat er grote afwijkingen zijn, maar we gaan toch verder samen Met Me&mups, we vinden 2 en 3 en bij nr 4 staan nog 4 teams, ook 5 & 6 worden van onze naam voorzien. RustpuntBunne bedankt.

Bernadette89: Tijdens ons rondje in deze prachtige omgeving de cache gevonden.

Yellow lupp: Zeer bekend terrein voor mevrouw Luppo, ze is geboren in Winde en ging naar de lagere school in de Bunne. We komen ieder jaar nog één keer in Bunne om naar het toneel te gaan kijken tijdens de uitvoering van “t Ontluikende bloempje, waar dan weer haar broer in meespeelt. Deze keer dus om de caches te gaan doen.

Inmiddels hebben al 126 mensen in het logboek geschreven.

Oproep
Bij de caches staat een omschrijving van de plek of de omgeving en een hint. Graag willen we de omschrijving uitbreiden met meer informatie over de omgeving. We willen mensen die interessante informatie hebben over de plek of de omgeving uitnodigen om dit te delen zodat we dit wellicht kunnen bijschrijven op de website.