Ons veulen Lascar is zaterdag 19 september veulenkampioen geworden in Roden. Lascar is een echt Bunner veulen, niet alleen zij, maar ook haar moeder is aan de Donderenseweg geboren.
Lascar zag op 2 juni 2015 het levenslicht. Ze is een Fjordenpaard. Haar moeder is stermerrie Vesuvius (v. Ohlsen Junior) en haar vader Karant (Kvik Halsnaes). Lascar is een lief, vrolijk en energiek veulen, dat altijd door de wei en bak springt.

Tijdens de keuring in Roden won Lascar in de categorie merrieveulens. Ze kreeg 38 punten en onder meer achten voor gangen en rastype. De Belgische jury merkte op dat ze zo mooi bespierd is.
Vervolgens moesten we een paar uur wachten voor het veulenkampioenschap. Hier strijden de beste hengst- en merrieveulens tegen elkaar. Maar het wachten werd beloond! Lascar werd gekozen tot veulenkampioen. Ze kreeg een mooi lint om en een beker. Alleen aan het applaus moest ze nog een beetje wennen. Wij zijn heel blij met en trots op onze Lascar.

En vraagt u zich af waar de naam Lascar vandaan komt? Het is een vulkaan, net als moeder Vesuvius en oma Etna. De Lascar ligt in noorden van Chili en is nog altijd actief. Bij een uitbarsting in 1993 viel er tot in Buenos Aires as naar beneden.
Hilde Boelema