Uitnodiging voor 6 juni

Op zondag 6 juni doet De Mierenhoop mee aan de landelijke Open Dag voor naaktrecreatie. Het adres is Noordstukkendrift 11, 9496 PG Bunne.

De Mierenhoop is het verenigingsterrein (ca. 8 ha) van Lichtbond Noord. Het is een mooie, groene en kindvriendelijke naturistencamping in het noorden van de provincie Drenthe, aan de grens met de provincie Groningen. Dit jaar bestaat Lichtbond Noord 65 jaar. Later dit jaar zal duidelijk zijn hoe dit gevierd kan worden.

Op de Mierenhoop bevindt zich onder meer een prachtig centraal gebouw met recreatieruimte en sauna, met daarnaast een 25-meter zwembad. Verder is er een petanque-baan, een volleybalveld, een badmintonveld. Voor de jeugd zijn er speelplekken, speeltoestellen en een peuterbad. Maar er is ook een ruime jeugdhut met een eigen kampeerveld. Op De Mierenhoop wordt van alles georganiseerd voor leden en gasten. Themafeesten, petanquetoernooien, workshops, muziekochtenden enz.

Vrijwel alles op De Mierenhoop is door de eigen leden aangelegd, gebouwd en onderhouden. Er worden regelmatig (sport)activiteiten georganiseerd. Op de camping zijn zo’n 100 vaste plaatsen voor leden. Daarnaast zijn er tijdelijke plaatsen voor gasten met caravan, tent of camper. De zonneweide naast het zwembad is perfect geschikt  voor dagrecreatie. Op  De Mierenhoop is gratis snelle WiFi beschikbaar.

Het Homansheem is een uniek deel van De Mierenhoop (3 ha) met extra aandacht voor de natuur. De vruchtbare toplaag is verwijderd om de bodem drastisch te verarmen. Inmiddels groeien er veel mossoorten en wilde planten, onder meer verschillende soorten orchideeën en zonnedauw. Er hebben zich ook insecten, kikkers en padden gevestigd.

Vorig kampeerseizoen ontdekten veel nieuwe gasten De Mierenhoop, omdat een buitenlandse naturistenvakantie niet mogelijk was. Het zorgde voor enthousiaste reacties en ook voor nieuwe leden. Veel kampeerders komen dit jaar weer terug.

De open dag is een goede gelegenheid om de bij nog meer belangstellenden onder de aandacht te brengen. Bezoekers zijn welkom tussen 10 en 16 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Tijdens de open dag zijn er rondleidingen en is er koffie/thee voor de bezoekers. Het is ook mogelijk om gratis gebruik te maken van het zwembad. Bezoekers hoeven (behalve bij het zwemmen) niet uit de kleren, maar het mag natuurlijk wel. Gasten worden altijd gekleed ontvangen.

Op de website www.lichtbondnoord.nl is meer informatie over De Mierenhoop te vinden.