Verslag van een zeer geslaagde dorpsactiviteit

Yorick met de Zwerfvuilbokaal

Op zaterdag 30 december werd voor het derde jaar achtereen de Oudejaarswandeling gelopen. ’s Ochtends werd er door sommigen van de organisatie nog even getwijfeld of het wel door kon gaan, omdat het nagenoeg de hele ochtend zou blijven regenen. Maar … alle voorbereidingen waren gedaan, de wandelroutes lagen klaar, de knieperties waren gebakken, de oliebollen besteld en de chocolademelk gekocht, dus we zien wel. En wat bleek, bijna iedereen die zich had opgegeven was er ook! Tijdens de koffie vertelde Jan Bosch, voorzitter Werkgroep Groen, over de activiteiten van de werkgroep van 2017 en dat begin 2018 daadwerkelijk gestart wordt met de opvolging van het project ‘herstel boerenerven’ door het project ‘biodiversiteit in B-W-B’, waarvoor subsidie is ontvangen van zowel de Provincie als van de gemeente Tynaarlo. Een speciaal welkom was er voor Gretha, die tijdens de vorige Oudejaarswandeling behoorlijk geblesseerd in het ziekenhuis terecht kwam. Ze durfde het nu weer aan, maar had beloofd niet meer over sloten te springen …

De ruim 30 dorpsbewoners wandelden na de koffie in groepjes door Bunne-Winde en haalden met elkaar toch bijna 2 aanhangwagens met zwerfvuil op. Na de wandeltocht en bijpraten onderweg met al bekende of soms onbekende dorpsgenoten, kon iedereen weer opwarmen in De Hardenstee met de warme chocolademelk en de (iets minder warme) oliebollen.

De Oogst

Natuurlijk was er bij de afsluiting weer een goed gevulde Zwerfvuilbokaal te winnen! Dit jaar is deze gegaan naar Yorick Ottens, de jongste deelnemer, die het zwerfvuil zelfs van bijna onmogelijke plekjes en uit sloten wist op te vissen.

Al met al weer een geslaagde Oudejaarswandeling.

Het was weer lekker en gezellig