Introductie van de Mariahoeve concerten

Muziek in de buurt van Winde, Bunne en omstreken!

Op de grens van Peize en Winde aan de Lageweg nr. 6 is vijf jaar geleden een nieuw huis gebouwd. Wie het wel eens heeft gezien weet waarschijnlijk niet dat daar heel veel muziek gemaakt wordt! Het hele voorhuis is “Muziekhuis” Er worden blokfluitlessen gegeven, samen gespeeld in groepen, maar… ook concerten gegeven door professionele musici!

En daar gaat dit bericht over!

Want de mensen die daar wonen, Ton Le Coultre en Henk Janssen willen zo veel mogelijk mensen laten delen in de prachtige ruimte (binnen en buiten!) en de muziek.

Voorafgaand aan de concerten van een uur zonder pauze staan thee en koffie met wat lekkers klaar en na afloop van het concert een hapje en een drankje om nog even na te kletsen met artiesten en elkaar. Heel gezellig altijd!

De concerten heten “Mariahoeve”concerten. Een ongebruikelijke naam in het noorden, maar deze naam verwijst naar de boerderij waar Henk vandaan komt en….. Ton en Henk hebben beiden de naam “Maria” in hun voornamen. Het huis heeft iets van een hoeve en zie daar de naam!

Op de website: www.stichtingmariahoeve.nl vindt U heel veel informatie over de concerten.

Inmiddels is er ook een serie “Kamermuziek in Peize” gestart waar de internationaal bekende blokfluitist Erik Bosgraaf (met vier topmusici) een concert komt geven op 26 januari as.! De concerten in deze serie vinden plaats in de Kerk van Peize. Voor een echt avondje uit kan er voorafgaand aan het concert gedineerd worden in restaurant de Peizer Hopbel.

Op 6 en 7 april speelt het Hermitage Kwartet (vaste kwartet van het Peter de Grote Festival) in de Kerk van Peize.

Voor amateur- en studentenensembles is er de mogelijkheid om les te krijgen van één van de leden van het kwartet. Een unieke kans om een stapje hoger te komen met je ensemble! Zie de website voor meer informatie!

Kortom: voor muziekliefhebbers: concerten op niveau “om de hoek”

We hopen velen van U te mogen ontmoeten op één van onze concerten!

Ton Le Coultre en Henk Janssen