Verslag van een bijzondere avond met gedichten en muziek

De zaal was prachtig versierd in kerstsfeer bij Eetcafé Hoving voor onze kerstavond. Na een hartelijk woord van welkom in het bijzonder voor Mevr. J. Rutgers onze spreekster deze avond, werden de kaarsen aangestoken. Deze avond begon met het verdrietige bericht van het overlijden van ons lid Dinie Lukassen-Pieters. Ze was een trouw lid, webmaster van onze afdeling en maakte de foto’s bij activiteiten. Ze  was ook oud-bestuurslid en had aan deze tijd goede herinneringen. Ze zal door velen gemist worden  en ook door ons.  We hielden een ogenblik stilte om haar te gedenken.

Er volgden een paar mededelingen:

Het nieuwe jaarboekje komt in februari uit.

11 Januari komt dhr.Vriend vertellen over “Leven in de Genalvallei” en 13 februari, onze jaarvergadering, komt iemand vertellen over de “Wensambulance”. Bij de Meiden van Nu geeft  Thea Lindeman 26 januari een workshop “Je innerlijke kracht ontdekken”en 16 februari hebben ze een spelletjes/kletsavond.

Na een gedicht over Kerstmis zongen we” Nu zijt wellekome” en na de pauze kreeg mevr. J. Rutgers het woord over “Kerstviering met de Nyckelharpa”.  Dit muziekinstrument kennen wij niet, het lijkt op een viool maar het wordt als een gitaar gedragen en met een strijkstok bespeeld. Het geluid is heel vol en melodieus, dat komt door de resonans. Ze vertelde over de historie van het instrument dat vooral in Zweden wordt bespeeld. Mw. Rutgers was van kind af aan vaak met haar ouders op vakantie in Zweden en kreeg veel belangstelling voor de taal waar ze nu ook les in geeft en de historie en cultuur van dit land. Ze liet heel wat originele Zweedse liederen horen en vertelde ons een kerstverhaal bewerkt naar een verhaal van Selma Lagerlöf. Tot slot hoorden we nog een gedicht en zongen “Stille Nacht”.