Ze hadden bijna het dak er op, de balken en het doek om het dak te dichten waren net die middag aangekomen. Echter mocht het nog niet zover komen, door de hevige storm stortte de dakspanten als domino stenen in elkaar. Ook de nieuwe stenen kopgevel en een deel van de stenen binnemuren op de eerste verdieping zijn volledig afgebroken. “We waren er goed ziek van” vertelt Xander, “inmiddels zijn we met het bouwteam weer met goede moed begonnen om het dak en de muren te herstellen.”

Turfweg, Winde

Het was heftig weer in de avond van 4 juni. In Winde gingen veel bomen om en was er schade aan een gasleiding en aan afrasteringen. Hierbij wat foto’s. Heb je ook foto’s over stormschade stuur deze dan naar de Neisputter !

Deze mannen van gemeente Tynaarlo (incl. dorpsgenoot Patrick uit Bunne) zijn vanaf 1 uur ’s nachts bezig met het vrijmaken van wegen. Vanaf theehuis Norg via Bunnerveen, Winde naar Eelde. Na 50 bomen zijn ze opgehouden met tellen, maar ze denken inmiddels zeker 80 te hebben opgeruimd van de weg. En dan de komende dagen al het nawerk nog (wat los in bomen hangt)
Gasleiding kapot getrokken, Kiekeveer
Oude Schapendrift
Turfweg