Verslag en eindstand

Het was weer een bewogen jaar in de Hardenstee….de kaarten vlogen over tafel!
Wij nemen u even terug in de klaveren wereld welke traditiegetrouw begint op de eerste maand van september: het klaverjasseizoen in Bunne e.o.
Ja ,en omstreken. Dat komt omdat deelnemers aan dit hoogstaande toernooi inmiddels uit vele Winde – streken rond Bunne komen. Zo komen er, zoals gezegd, kaarters uit Winde, maar ook uit Norg, Bunne, Haren….het wordt bijna een internationaal toernooi.
Er gaan geruchten dat de voorzitter al een bouwvergunning aan heeft gevraagd ter uitbreiding van de Hardenstee. Er zou een tafeltekort aanstaande zijn. Wat daar van waar is, dat weet de schrijver niet. Maar wel dat het weer een gezellige boel was.
Daar zorgde mevr. Groenwold dan ook voor. Tomeloos inkopen van versnaperingen, de koffie steeds weer warm en de kacheltjes brandend. Daarnaast ook de administratie op orde. Goed werk Giny, we zijn er blij mee.
Vanaf ronde 1 nam de uiteindelijke winnaar dhr. Palthe de koppositie in, om deze vervolgens niet meer af te staan.  Deze topper van het jaar deed dit ook nog eens met 17 marsen, dat wil zeggen dat hij minimaal elke ronde gemiddeld één mars binnenhaalde met zijn maat. Het blijkt dat hij dol is op marsen en dat hij nutsen minder lekker vindt.

De familie Weima behaalde dit jaar de tweede plaats. Hier zit een goede tactiek achter. Omdat het klaverjassen twee- wekelijks plaatsvindt, is er een grote hersteltijd haalbaar. De juiste tactiek wordt dan geëvalueerd en verbeterd. Het leidde tot een mooie score dit jaar.

Derde werd de nieuwkomer met stip uit Eelde. Mevrouw Strating liet zien dat zij bestaat uit uitzonderlijk goed inlevingsvermogen. Als je in staat bent om, in een voor jou nieuwe competitie, direct de derde plaats op te eisen, dan heb je veel in je mars (in dit geval waren het er negen).

De rest moest lijdzaam toezien hoe de deze groep wegging met de prijzen.
Toch was er nog wel wat te halen. De hoogste boom werd behaald door mevr Hoiting en dhr Riksten. Dat hoge bomen veel wind vangen bleek wel bij Jan….want een hevige storm zorgde er ook voor dat hij aanspraak kon maken op de laagste boom. Dat deed hij dan samen met mevr. Hubers uit Winde. Ook hier weer een bewijs dat de plaatsnaam bepalend kan zijn voor een resultaat. En dat de gekregen kaarten veel bepalen.

En, zoals in elke wedstrijd, was er ook dit jaar een rode lantaarndrager die de laatste plek bezet. Dit jaar was dat dhr. H. Bakker. Harm, zo sta je aan de top (in het verleden winnaar van deze competitie) en zo is het flop. Kreeg je dit jaar slechte kaarten, had je slecht geloot qua kaartmaten of waren er andere krachten in het spel. Och, de poedelprijs was dit jaar jouw deel. En als je thuis niet verteld waarom je deze prijs kreeg, dan kon je toch zeggen dat je gewonnen had?

De prijzen werden dit jaar tijdens de laatste ronde uitgereikt door Giny, met de smakelijke hapjes door Jan bereidt. Ook het aanmelden ging dit jaar via Jan. Super geregeld wederom
Tot slot bedanken wij Ep, hij heeft de standen wederom perfect voor elkaar.

Mochten er mensen zijn die ook willen klaverjassen of dit spelletje willen leren, dan kan dat altijd.
De club speelt vanaf de eerste maandag in september in toernooivorm 16 rondes en vindt het leuk als er nieuwe kaarters bijkomen. Dus schroom niet en meld je aan! Je krijgt altijd hulp en uitleg. Gezelligheid staat voorop.

Tot 4 september! Grt Martin Vernout

 

Van: Jan Riksten
Sent: vrijdag 14 juli 2017 21:33
Onderwerp: Bedankje

Bericht inhoud:

Hierbij wil ik Martin Vernoutl bedanken en tevens een compliment maken voor het leuk geschreven stukje over het klaverjassen.

Het deed me een beetje denken aan de bekende columnist van de schoolklas nl.Mans.

Goed gedaan Martin.

J.R.

Deze e-mail is verzonden vanuit het contactformulier op Neisputter https://neisputter.nl