Paasveen2
9496 TA BUNNE
Tel: 050-3094755

Beleving van de werkelijkheid

Ik neem u graag mee in mijn beleving van de werkelijkheid. Aardrijkskunde en geschiedenis van een plek beleef ik, Femke van Dam, als inspiratiebron voor mijn werk als beeldend kunstenaar.

Het landschap zelf, natuurlijke materialen, gevonden voorwerpen en spiegels gebruik ik om het verhaal van een plek te vertellen.

Ik maak daarmee kunst op locatie in binnen- en buitenland en in de Tuin van de Tijd in Bunne. Het is ruimtelijk werk op het kruispunt van Landart en Situationisme, met het landschap en de bestaande ruimtelijke omgeving als dragers. Het resultaat leg ik vast in gedichten, foto’s, objecten en tekeningen.

Mijn toevoegingen aan de omgeving dragen een tijdelijk karakter: ephemere kunst, die de wereld niet belast met haar aanwezigheid. Mijn materialen recycle ik weer tot nieuwe kunst.