Sinds enkele maanden staat aan de Burchtweg 8 in Bunne een Mini-bieb. Zaterdag 5 okt vanaf 11.00u opening !

Sinds enkele maanden staat aan de Burchtweg 8 in Bunne een Mini-bieb. De samenstelling wisselt doordat druk gebruikt wordt gemaakt van het principe: ruilen, lenen en achterlaten.

Nationale Kinderboekenweek en Kinderzwerfboekdag
Vanaf deze week doet de Mini-bieb in Bunne ook dienst als KinderzwerfboekStation. Het moment is niet toevallig gekozen. Van 2 t/m 13 oktober is het namelijk Nationale Kinderboekenweek. Niet ieder kind kan een boek kopen, daarom is 2 oktober uitgeroepen tot Nationale Kinderzwerfboekdag. Vele mensen, kinderen en organisaties hebben in september kinderboeken gebracht naar DHL Servicepoints. Daarna hebben medewerkers en vrijwilligers een week lang boeken uitgezocht, zwerfstickers geplakt en dozen ingepakt. Ook Bunne heeft een doos vol met kinderboeken ontvangen. Deze zijn terug te vinden in de Mini-bieb.

Wat zijn kinderzwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer of in een KinderzwerfboekStation, zoals bij ons in Bunne. Je herkent ze aan de sticker op de kaft. Deze boeken zijn niet van één kind, maar van ALLE kinderen. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, geef je het boek weer door of leg je het weer terug.

Stuur jouw boeken uit zwerven
Heb jij boeken die je niet meer leest? Laat ze zwerven! Er zijn heel veel kinderen die thuis niet lezen omdat er geen geld is om boeken te kopen. Boeken stimuleren tot doorleren, waardoor kinderen meer kans hebben op een goede toekomst. Stickers voor je zwerfboeken vind je in de Mini-bieb.

Feestelijke opening
Zaterdag tussen 11.00 – 12.00 uur zijn alle kinderen en ouders welkom en gaan we het KinderzwerfboekStation Bunne (Burchtweg 8) officieel openen!