Het bij de NFN, Naturisten Federatie Nederland, aangesloten terrein van camping De Mierenhoop in Bunne houdt zondag 3 juni haar jaarlijkse open dag, waar belangstellenden kennis kunnen maken met het naturisme.

Aangenaam naturistisch recreëren in de kop van Drenthe

Het bij de NFN, Naturisten Federatie Nederland, aangesloten terrein van camping De Mierenhoop in Bunne houdt zondag 3 juni haar jaarlijkse open dag, waar belangstellenden kennis kunnen maken met het naturisme. Veel Nederlanders stonden ooit, bewust of per ongeluk op een blootcamping in Frankrijk. Veel mensen gaan ook wel eens naar  een naaktstrand.  Maar de overige  naturistische (kampeer/recreatie) mogelijkheden in de eigen omgeving kent men vaak niet.

Dan is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met de mooie, groene en kindvriendelijke naturistische camping de Mierenhoop in Bunne.  Een 8 ha groot verenigingsterrein met een prachtig centraal  gebouw met sauna en naastgelegen 25-meter zwembad.  Het terrein heeft verder een eigen petanque-baan, een volleybalveld, badmintonveld, een grote zonneweide,  eigen jeugdgebouw met supersnel internet, verschillende speelplekken en toestellen voor de kinderen en mooi sanitair.

De vereniging Lichtbond Noord is zeer actief. Het hele seizoen door wordt er van alles georganiseerd voor leden en gasten en hun kinderen: themafeesten, petanquetoernooien, workshops, muziekochtenden enz. Voor de kinderen is er zelfs een hele speelweek met een thema.

Op de camping zijn zo’n 100 vaste plaatsen voor leden en 20 plaatsen voor gasten met caravan, tent of camper en de Zonneweide naast het zwembad is perfect geschikt  voor dagrecreatie.

Het terrein is erg groen en omzoomd door prachtige grote bomen die de wind meestal buiten het terrein houden. Ook is er een natuurgedeelte waar geiten lopen en bijzondere planten voorkomen.

Tijdens de open dag zijn er rondleidingen over het terrein en is er koffie en thee voor bezoekers.   Deze dag kunnen bezoekers gratis gebruik maken van het zwembad en de sauna.  Dan wel even een handdoek meenemen.  Bezoekers hoeven tijdens de rondleiding niet uit de kleren, maar mogen dat natuurlijk wel. Gasten worden overigens altijd gekleed ontvangen.

Laat je  verrassen door het mooie terrein dat wordt onderhouden door de vereniging zelf en waar we trots op zijn! En laat je informeren over de naturistische mogelijkheden in je eigen omgeving.         Het terrein ligt in Bunne, aan de Noordstukkendrift 11. De open dag duurt van 10 tot  4 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig.

www.lichtbondnoord.nl  tel:0592-559394

Zwembad, sauna en hoofdgebouw van camping de Mierenhoop van de naturistenvereniging Lichtbond Noord