Aan de Donderenseweg 11 – lange tijd de woonstee van de familie Palthe – hebben eind december 2017 Harmjan Moorlag en Hanneke Eisses zich gevestigd.

Aan de Donderenseweg 11 – lange tijd de woonstee van de familie Palthe – hebben eind december 2017 Harmjan Moorlag en Hanneke Eisses zich gevestigd. Ze waren gek genoeg niet eens echt op zoek , maar bij toeval deed de kans  zich voor om dit huis, dat nog grotendeels in de staat van de laatste verbouwing in de jaren zestig van de vorige eeuw verkeert, te kopen om het vervolgens eigenhandig  te renoveren. Dat is een kolfje naar de hand van Harmjan, want hij heeft een eigen installatie- en bouwbedrijf. Zo’n tien jaar geleden begon Harmjan met zijn eigen installatiebedrijf en in de jaren daarna is de (ver)bouwtak er bij gekomen.

Voordat ze naar Bunne kwamen woonden Hanneke en Harmjan kort in Assen, en daarvoor in Haren. Door hun vriendenkring waren ze tot voor kort voornamelijk op Haren, Noordlaren en omstreken gericht, maar inmiddels zijn ze volkomen gecharmeerd van de streek rond Bunne, Bunnerveen en Winde. Hanneke en Harmjan kennen elkaar door Hanneke’s broer, die net als Harmjan het 4 x 4 terreinrijden als hobby heeft. Ze hebben elkaar goed leren kennen tijdens een vakantie waar men in Frankrijk met een groep vrienden aan terreinrijden deed. Nog steeds is deze autosport de grote passie van Harmjan, maar de hobby staat momenteel op een laag pitje bij gebrek aan een goede auto. Achter in de tuin staat weliswaar een fraaie oude Toyota Landcruiser, maar die doet verder geen dienst meer.
Hanneke kan toe met wat minder PK’s. Zij heeft een paard waarmee ze recreatief rijdt. Haar merrie staat in Glimmen, en met enige regelmaat gaat Hanneke met de trailer achter de auto naar Dwingelo of Appelscha, om daar lange buitenritten te maken. Hanneke is van oorsprong arbeidsjurist. Ze is nu werkzaam als beleidsadviseur sociaal domein, in dienst van adviesbureau ‘Covalente’ in Assen. Vanuit het adviesbureau is zij telkens voor korte of langere tijd als adviseur werkzaam bij semi-overheidsinstellingen.

Het huis en de tuin worden nu door Harmjan en Hanneke in gestaag tempo onder handen genomen. Het eerste resultaat van de metamorfose is al zichtbaar. De acht kleine kamers in het woonhuis zijn inmiddels omgetoverd tot een grote woonkamer en een ruime keuken. Ook de tuin achter het huis is nu aan de beurt. Op vele fronten wachten er dus grote klussen voor Harmjan en Hanneke. De ontspanning kunnen zij na gedane arbeid vinden in de aanwezigheid van drie katten en jonge puberhond Joep, een prachtige Leonberger.

Wij wensen Harmjan en Hanneke veel succes met de renovatie van hun huis aan de Donderenseweg!

 

AvdB