"Buiten wonen" en duurzaamheid in een rieten jas. Welkom Bert en Christa !

Toen uw verslaggever Bert en Christa Tukkers complimenteerde met hun mooie huis, bleek dit slechts de schuur te zijn waarin zij tijdelijk wonen in afwachting van de bouw van hun huis. Het belooft dus een schitterend huis te worden dat degenen die Bunne vanaf de rotonde  binnenrijden als eerste zien. Op de plek waar eerder een grote boerderij stond zal komend voorjaar een huis verrijzen in de stijl van de zojuist gebouwde schuur. Ook het woonhuis zal worden bekleed met een gedeeltelijk tot aan de grond reikende rieten ‘jas’.

Na een langdurige aanloopfase is de bouw van de (woon)schuur in maart 2017 begonnen en op 13 juli 2017 verhuisden Bert en Christa van hun oude adres in Peize naar de Noordstukkendrift 2 in Bunne. Deze plek is een uitgelezen combinatie van hun beider wensen: Bert wilde het liefst helemaal buiten wonen en Christa wilde wel graag enige reuring in de vorm van mensen en levendigheid om zich heen. In het vroege voorjaar van 2018 is de start van de bouw van het huis. Er wordt gewerkt met houtskeletbouw, zodat de wanden, dakdelen etc  kant-en-klaar worden aangeleverd. De Tukkers verwachten eind van de zomer van 2018 hun nieuwe huis te kunnen betrekken. Ook bij dit huis staat duurzaamheid voorop. Er wordt energiezuinig gebouwd, er zal geen gas worden aangelegd en de energie wordt opgewekt door zonnepanelen en een warmtepomp.

Bert en Christa Tukkers komen oorspronkelijk allebei uit de stad Groningen. Zij zijn doordeweeks veel onderweg, daar Bert samen met een compagnon het ICT-bedrijf Flusso bestiert, dat een kantoor in Glimmen heeft en een hoofdkantoor in Leusden. Met een kleine 60 man maakt dit ICT-bedrijf software op maat, zowel apps als software voor bedrijven. Bert is verantwoordelijk voor de technologie, de operationele kant en de mensen, en zijn compagnon houdt zich bezig met de commercie. Ook Christa was vele jaren aan het bedrijf verbonden en verzorgde de administratie. Nu is zij nog betrokken bij de sociale kant van het bedrijf, waarbij zij zorgt voor de cadeaus en attenties bij verjaardagen, jubilea en personeelsuitjes.

De twee dochters van Bert en Christa wonen in de buurt, zodat de twee kleindochters –  de oudste van ruim een jaar en de jongste van zeven maanden – regelmatig in Bunne zijn. De bezigheden rond de familie en het te bouwen huis laten op dit moment weinig tijd voor Christa’s creatieve hobbies. Zodra er weer wat ruimte ontstaat hoopt ze weer het maken van glas-in-lood op te pakken. Tot voor kort was Christa zweminstructrice bij een groep van (ex-)hartpatiënten. Zwemmen zit Bert en Christa in het bloed. Beiden zijn in het verleden ze lid geweest van de Groninger Reddingsbrigade.

Niet aanwezig bij het gesprek was hond Tommy, een prachtige grote Shiloh Shepherd.

Volgend jaar zomer zal vanaf de Noordenveldweg het fraaie, nieuwe huis van de Tukkers de eerste aanblik van Bunne zijn. Wij wensen Bert en Christa veel woongenot aan de Noordstukkendrift!