Het Winkelcentrumplan in Eelde begint langzaam vorm te krijgen. Rond het nieuw aangelegde parkeerterrein is een aantal winkels gerenoveerd c.q. nieuw gevestigd. Tot ieders genoegen is dit winkelcentrum sinds kort een prachtige bloemenzaak rijker.

Op  woensdag 1 november 2017 is er grote bloemenwinkel geopend, waar ook een uitgebreide en verrassende collectie cadeau-accessoires, kinderspeelgoed en spelletjes is te vinden. Eigenaar van dit nieuwe bedrijf, dat de naam Bloemenweelde in alle opzichten waarmaakt, is Jannie Wilkens uit Winde.

Jannie heeft haar sporen in de bloemisterij ruimschoots verdiend, en haar talent op het gebied van smaakvolle boeketten en bloemstukken heeft zij in de loop van haar werkend leven bij verschillende bedrijven kunnen benutten. Ooit begon zij als 16-jarige bij Rutgers, waar ze tijdens haar opleiding werkte. Toen zij haar kinderen kreeg stopte zij een jaar of zeven met werken, om daarna als mede-eigenaar van Villa Kakelbont 8,5 jaar actief te zijn. Toen bij Kakelbont het oorspronkelijke ondernemerstrio door het vertrek van een van de compagnons ophield te bestaan, was dat voor Jannie het moment om iets anders te gaan doen. Zo kwam zij weer terecht bij Rutgers, inmiddels in handen van Bloem & Zo, en daar werkte zij 4,5 jaar met veel plezier. Maar, nu vond ze het tijd voor een nieuw project, een eigen winkel. Toen in het centrum van Eelde zich de mogelijkheid voordeed een pand te huren, had Jannie veel zin om als ondernemer aan de slag te gaan.

Bloemenweelde heeft aan meerdere doelgroepen gedacht. Naast een ruim en veelzijdig assortiment verse bloemen vind je er cadeau-accessoires, kerstartikelen, een hele kinderhoek met speelgoed en spelletjes, en vazen en kant-en-klare stukjes in bakken. In de kinderhoek is een werktafel waar kinderen zelf met oude bloemen een boeketje kunnen maken of iets anders creatiefs met bloemen kunnen doen. Een uniek idee, deze creatiefhoek, waar vast veel animo voor zal zijn.

Bloemenweelde van Jannie Wilkens is een verrijking voor onze streek!