Klik hier voor (film-)verslag van de Serious Request lifeline tocht door Bunne !

Wat zijn wij toch een geweldig leuk dorp.
Geef ons een goed doel en we gaan helemaal los.
Even wat ideeën op een flip-over, afspreken wie wat doet,
borreltje achteraf en gaan met die banaan. Dat alles in anderhalf uur.

De weken daarna bakten de vrouwen kniepertjes, de zorgboerderij zorgde voor de citroenkoekjes. Op maandag werd er 39 liter snert gemaakt, op woensdag 30 liter bruine bonensoep. In het weekend werd er in Winde een vorkje voor het goede doel geprikt. Moeders plakte nostalgische poëzieplaatjes op kaartjes, familie T. speelde weerwolfje voor een gulle check. Buurman en buurman zaagden plankjes voor de vogelhuisjes, Willem zocht touw en takken. En de boer……… bestelde nog meer kazen.
Het campagne team haalde lege flessen op, verkocht al koekjes en deed kond van de actie. Op de route van Serious Request werd een mooi bord geplaatst voor mocht je het nog niet weten

En toen was het 24 december.
Op de kruising wachtte ons een geweldig vuur op. In de gezellig ingerichte melkfabriek stonden de kraampjes met de zelfgemaakte spullen klaar. Op een groot scherm konden we dj Herman en dj Sander life volgen. Alles wat er verkocht werd voor het goede doel, was van zeer goede kwaliteit.
Romantische kerstkaarten, eerste klas citroenkoekjes, perfecte kniepertjes, romige kaas, goedgevulde bruine bonensoep en snert en heerlijke taarten.
De toneelgroep gaf al een sneak preview, de prefab huisjes voor Kool en Meesje werden getimmerd en het rad van avontuur wachtte geduldig op zijn beurt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gezellige sfeer. Wat een saamhorigheid en wat een enthousiasme. De redactie heeft nog dagen nagenoten van deze spontane actie. Dit waren de BWB ers op zijn best.

Van de camerabeelden van serious request hebben we een eigen filmpje gemaakt. Veel kijkplezier en een gelukkig 2020.