Misschien heeft u ze eind februari, begin maart ook gezien. Mensen met gele hesjes in de avonduren in Bunne, maar dan wel met het opschrift “steenuilenwerkgroep”. Er zijn namelijk geluidsinventarisaties gedaan om na te gaan of er steenuilen zijn, zoals ook in de nieuwsbrief Steenuilen aangegeven was (zie eerder bericht op de Neisputter).
In Bunne is op 6 locaties gedurende 10 minuten ongeveer 4×1 minuut geluid afgespeeld via een boxje met intervallen van ook ongeveer 1 minuut tussen 19:45 en 21:15u; mogelijk heb je hen gezien of het geluid van een steenuil gehoord op dat tijdstip. Helaas is er vanuit van de kasten/territoria geen reactie gekomen. De weersomstandigheden waren echter niet ideaal (best harde wind) en daarnaast is bekend dat steenuilen niet altijd reageren op geluid. Hoopvol was dat er een reactie kwam vanaf iets verder weg. Vermoedelijk uit de richting van de Horst (tussen Peize en Eelde). Bij herhaalde controle kwam er helaas geen reactie.
Eind april doet de steenuilenwerkgroep de nestkastcontrole (broedinventarisatie) en eind mei gaan ze ringen.

Indien jij steenuilen hoort of ziet, graag melden aan de steenuilenwerkgroep via secretariaat.ivnvries@gmail.com<mailto:secretariaat.ivnvries@gmail.com>