Tijd voor vernieuwing. Breng jouw ideeën in !

Het zonnetje schijnt halverwege deze ochtend, en de geur van verse koffie komt je tegemoet als je het pad naar de Hardenstee oploopt. Op de loungestoelen op het terras zitten inwoners van verschillende leeftijden gezellig met elkaar te kletsen, terwijl zelfgebakken appeltaart de ronde doet. Tegen het middaguur komen twee fietsers aanwaaien. Ze volgen een route door het prachtige landschap van Noord-Drenthe en maken dankbaar gebruik van de schaduw en de zitgelegenheid bij de Hardenstee voor een welverdiende pauze.

Als de middag een eind op streek is, klinkt het vrolijke gekwetter van kleine kinderen die plezier maken in de avontuurlijke speeltuin. Met een pomp kunnen ze water door speciaal aangelegde kanaaltjes later stromen, maar met zand is het ook leuk experimenteren met het maken van dammetjes. Aan het eind van de middag komen er ook een paar tieners naar de Hardenstee om lekker een balletje te slaan aan de pingpongtafel en een beetje te chillen.

In de avond wordt binnen in de Hardenstee volop gerepeteerd om de nieuwste voorstelling van ’t Ontluikend Bloempje op minimaal hetzelfde niveau te brengen als voorgaande jaren. Na afloop worden de tafels en stoelen weer op hun plek gezet, en is het prima toeven aan de gezellige bar om na te praten over de repetitie – en om de laatste dorpsroddels door te nemen.

Komt het bovenstaande je bekend voor? Ongetwijfeld voor het grootste deel wel. De Hardenstee is immers al jaar en dag naar volle tevredenheid het kloppend hart van het dorpsleven van Bunne, Winde en Bunnerveen. Maar er staan ook passages in die je misschien minder snel thuis kunt brengen. Ook dat klopt: het zijn ideeën en wensen voor de Hardenstee van de (nabije) toekomst: de Hardenstee 2.0

Zoals jullie gemerkt hebben, is de speeltuin bij de Hardenstee aan onderhoud toe. Palen van de kabelbaan zijn verrot, speeltoestellen vergen elk jaar weer meer onderhoud en misschien zouden wat nieuwe schommels en wat uitdagender speelomgeving de plek nóg aantrekkelijker kunnen maken voor de kinderen uit onze dorpen.

De nieuw opgerichte Werkgroep Hardenstee van Dorpsbelangen heeft de uitdaging opgepakt om de speeltuin te vernieuwen. En het liefst doen we dat samen met een nieuwe inrichting voor de Hardenstee, binnen en buiten. We houden van de Hardenstee zoals die is, maar we zien kansen om de plek voor iedereen nog een beetje gezelliger, praktischer en aantrekkelijker te maken.

We nodigen alle inwoners van Bunne, Winde en Bunnerveen van harte uit om tijdens de aankomende bbq met ons mee te denken. We maken een plek op het feestterrein waarin iedereen kan bijdragen aan een ‘moodboard’. Hierin kun je jouw ideeën voor de Hardenstee 2.0 een plekje geven. De werkgroep maakt mede op basis van deze input een inhoudelijk plan, maakt een plan van aanpak en gaat op zoek naar financiering.

Doen jullie mee? Graag tot aanstaande zaterdag!