Doe mee op 13 mei !

Werkgroep Groen is onderdeel van Dorpsbelangen Bunne-Winde-Bunnerveen en zet zich in om de omgeving van Bunne, Winde en Bunnerveen biodivers te maken en houden. Daarnaast richten we ons op activiteiten om de mensen in de dorpen te attenderen op het belang van bloemen, struiken, bomen en dieren in de openbare ruimte.

In de afgelopen periode hebben we ons verdiept in het lokale insectenleven, dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Graag willen we iedereen stimuleren iets positiefs te betekenen voor de wilde bij, de vlinders, de honingbij, kevers en zo veel meer beestjes die in Bunne, Winde en Bunnerveen krioelen en kruipen en van groot belang zijn voor de biodiversiteit.

De Werkgroep Groen gaat daarom ter lering, vermaak en inspiratie een insectenhotel plaatsen nabij de brug tussen Bunne en Winde, aan het begin van het fietspad richting Eelde. We werken hierin samen met Dorpsbelangen en Landschapsbeheer Drenthe. Het insectenhotel is gemaakt op zorgboerderij Bij Prins in Norg en is ons geschonken door Landschapsbeheer Drenthe.

We maken van de plaatsing van het insectenhotel op zaterdag 13 mei aanstaande een leuke ochtend. Alle belangstellenden zijn van harte welkom bij de onthulling. Samen gaan we het insectenhotel vullen. Aansluitend is er een korte wandeling onder leiding van Landschapsbeheer Drenthe waarin we meer kunnen leren over het lokale insectenleven en de rol van bloemen en planten daarin. Vervolgens verzamelen we in de Hardenstee voor koffie, thee, limonade en iets lekker. Ook zal daar een kleine informatiemarkt zijn over biodiversiteit, insecten en wat iedereen daar op en rond het eigen erf voor kan betekenen.

Dorpsbelangen heeft twintig mini-insectenhotels gekocht. Deze zullen gratis beschikbaar zijn voor de aanwezige kinderen en/of andere belangstellenden om ter plaatse in elkaar te zetten en te vullen. Neem daarvoor zelf vulmateriaal mee, denk aan: stro, schors, takjes, steentjes, bamboe, stukken dakpan, etc.

In verband met de organisatie stellen we aanmelding voor 10 mei aanstaande op prijs via bwb.groen@gmail.com. Mocht dat niet lukken dan ben je uiteraard nog altijd van harte welkom op 13 mei!

Programma:

10.00 uur: onthulling (en vullen) van het insectenhotel bij de brug

10.20 uur: korte wandeling o.l.v. Landschapsbeheer Drenthe

11.00 uur: knutselen en vullen van mini-hotels in de Hardenstee, informatiemarkt over biodiversiteit, insecten en wat je zelf kunt doen. Uiteraard met koffie, thee, limonade en wat lekkers.

 12.00 uur: afsluiting

Kinderen zijn van harte welkom om de door Dorpsbelangen beschikbaar gestelde mini-hotels te komen maken en vullen.