Inwoners van Tynaarlo kunnen via www.typischtynaarlo.nl op vragen en stellingen reageren.

4 november 2019

Gaan we voor gezamenlijke energieoplossingen? Moeten we meer gaan investeren in starterswoningen of seniorenwoningen? En willen we toerisme stimuleren of bewaren we de rust en ruimte in ons dorp? Deze vragen stelde de gemeente de afgelopen weken aan haar inwoners op www.typischtynaarlo.nl. Op deze site kunnen inwoners meepraten over de toekomst van hun omgeving.

De omgevingsvisie

De gemeente is bezig met het opstellen van een plan voor de toekomst van onze woon- en leefomgeving. Dit wordt een omgevingsvisie genoemd. Wat er in de omgevingsvisie komt te staan, wordt bepaald in samenspraak met inwoners en betrokkenen.

Reageren op actuele thema’s
Tijdens de themaweken staat er iedere week een ander thema centraal dat te maken heeft met de toekomst(plannen) van Tynaarlo. Duurzaamheid, wonen, economie en mobiliteit zijn de afgelopen weken aan bod gekomen. Volgende week en de week er op staan ‘samen leven’ en ‘landschap’ centraal. Via www.typischtynaarlo.nl kunnen inwoners op vragen en stellingen reageren. Ook de vorige thema’s blijven voorlopig online staan, zodat bezoekers van de website daarover nog hun mening kunnen geven.