Moeten we meer gaan fietsen? Willen we reizen met het OV stimuleren? Of is het juist belangrijk om het gebruik van de auto te faciliteren door bijvoorbeeld te investeren in voldoende parkeerplaatsen en autowegen? Deze week gaat de gemeente met haar inwoners in gesprek over het thema mobiliteit. Dit is een van de thema’s die centraal staat bij het maken van plannen voor de toekomst van Tynaarlo. Meepraten kan via www.typischtynaarlo.nl.

De gemeente is bezig met het opstellen van een plan voor de toekomst van onze woon- en leefomgeving. Dit wordt een omgevingsvisie genoemd. Wat er in de omgevingsvisie komt te staan, wordt bepaald in samenspraak met inwoners en betrokkenen. Gedurende zes weken staat elke week een ander thema centraal, waarover de inwoners van de gemeente met elkaar in gesprek gaan. De verschillende thema’s zijn: duurzaamheid, wonen, economie, mobiliteit, samen leven en landschap.
Deze week staat dus in het teken van mobiliteit in de gemeente Tynaarlo. Wat de gemeente bijvoorbeeld graag van u wil weten, is aan welk vervoersmiddel prioriteit zou moeten worden gegeven: de fiets, het openbaar vervoer of de auto? Praat mee over dit thema op www.typischtynaarlo.nl