Een programma vanuit gemeente Tynaarlo voor mensen die willen werken aan hun fitheid, graag weer energieker in het leven willen staan en meer sociale contacten willen opdoen.

21 dec 2018 (citaat website gemeente Tynaarlo)

In januari 2019 start het project Sociaal Vitaal in Vries en omgeving. Een project voor ouderen in Bunne, Donderen, Oudemolen, Taarlo, Tynaarlo, Vries, Yde, De Punt, Winde, Zeegse en Zeijen tussen de 70 en 85 jaar. Die willen werken aan hun fitheid, graag weer energieker in het leven willen staan en meer sociale contacten willen opdoen.

Programma op maat
Het project is ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen en wordt georganiseerd door Sociaal Team Vries, Sport Tynaarlo en SportDrenthe. Er wordt samengewerkt met fysiotherapeuten, huisartsen, sportaanbieders en ouderenorganisaties. Sociaal Vitaal start met een fitheidstest op maandag 26 februari. Op basis hiervan volgt een beweegprogramma op maat.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden met het formulier dat zij begin volgend jaar krijgen toegestuurd. Daarnaast worden de mensen die een brief ontvangen eind januari door een projectmedewerker bezocht. Zij kunnen vragen beantwoorden en de aanmelding afhandelen. Inwoners die een bezoek niet op prijs stellen kunnen dat vanzelfsprekend laten weten via het reactieformulier.

Vrijwilligers gezocht
Vindt u het leuk om senioren te bezoeken om vragen over het project te beantwoorden en hen te motiveren mee te doen? Er worden nog vrijwilligers gezocht die helpen de huisbezoeken te doen en/of de fitheidstest af te nemen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij het Sociaal Team via sociaalteam@tynaarlo.nl.