21 Januari, 15.00u, film in de melkfabriek
De Melkfabriek presenteert:

DE FILMFABRIEK: “THE QUIET GIRL”.
21 JANUARI @ 15:00 – 17:30
” The Quiet Girl”.

De glooiende heuvels van het Ierse platteland en de harmonieuze toon van de Ierse taal vormen de basis van dit ingetogen drama vol liefde. An Cailín Ciúin, zoals de titel in het Iers klinkt, was genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film en gaat over het vinden van je eigen plek.

Ierland, 1981. De jonge Cáit wordt naar familie op het platteland gestuurd als haar ouders te druk zijn met de komst van een nieuw kind. Daar wordt ze liefdevol opgevangen door tante Eibhlín. Cáit’s stugge oom Seán heeft meer moeite moeite met de aanwezigheid van het zwijgzame meisje. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn die niet uitgesproken mogen worden. Toch bloeit ze open, op haar eigen stille manier. Maar aan elke zomer komt een einde.

The Quiet Girl is het debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film ontving een Oscarnominatie voor Beste Internationale Film. Eerder was hij al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards (onder andere Beste Film en Beste Regisseur).

Entree: € 12,50, inclusief koffie/thee met huisgemaakt lekkers. Kaarten reserveren via de website van De Culturele Raad Eelde.

https://www.cultureleraadeelde.nl