incl. data van volgende bijeenkomsten

Margriet heet ons van harte welkom en meldt de opzegging van een lidmaatschap en een verhuizing van een lid naar Vries. Janke Tolner bedankt voor het bezoekje voor haar verjaardag. Verder gaan we gezamenlijk met andere afdelingen met de bus naar de agrarische dag op 4 oktober. Daarvoor worden we om 8 uur verwacht bij de sporthal in Vries, de kosten voor de bus zijn € 4,00. Je kunt weer je stem uitbrengen voor de Raboclubsupport t/m 26 sept. Ook worden we verzocht om de enquête in te vullen die we via de mail van Margriet hebben gekregen, je kunt er tekst bij typen.

Er is een uitnodiging van de Prov.Culturele Cie. voor een excursie op 19 okt. naar de Havezathe in Roden en onze afdeling brengt op 10 okt. een bezoek aan het Glasatelier in Norg waar we om 10 uur worden verwacht. Als het goed weer is gaan we op de fiets, om half tien weg en anders met de auto; de kosten zijn € 5,00. Enkele van onze leden hebben deelgenomen aan activiteiten georganiseerd door provinciale commissies zoals “De vergeten Twentse Lente”, dagfietstochten, 50+ beurs en 6-daagse reis naar Thüringen.

Dan komt onze spreekster Miranda Westers aan het woord, zij is leefstijlconsulent en weet ons veel te vertellen over o.a. voeding en hormonen, hoe gezond en ongezond leven al op jonge leeftijd begint en hoe ons brein ons gedrag beïnvloedt. Ze geeft ons de tip om op de etiketten te kijken wat er in een artikel zit, meer in beweging te komen, gevarieerd te eten, drie maal per

dag en daarvoor de tijd te nemen en voldoende te drinken.

Onze volgende bijeenkomst is 12 oktober, dan komt Annette Botterblom ons vertellen over haar werk als trouwambtenaar.