Gebruik hem !

Vorige week zijn door de gemeente Tynaarlo huis aan huis waardebonnen verspreid van 50 euro voor aanschaf van energiebesparende producten. Meerdere redactieleden van de Neisputter hebben inmiddels LEDlampen gekocht en de 50 euro aangevraagd. Zoek de bon op en gebruik hem ! Kijk voor meer info op haaldewarmteinhuis.nl/waardebon Daar kan je ook zien of er nog budget is.

Hieronder de tekst van de gemeente:

Woningeigenaren opgelet: Waardebon energiebesparende producten te besteden bij lokale ondernemer

Lees voorLuister met webReader 29 sep 2020

De afgelopen weken ontvingen 11.000 woningeigenaren in de gemeente Tynaarlo een bon van €50 om te besteden aan energiebesparende producten. Ruim 300 woningeigenaren hebben de bon ondertussen verzilverd.

Voor diegenen die dit nog gaan doen is het goed om te weten dat je de bon kunt besteden bij elke bouwmarkt, webwinkel of doe het zelf zaak in Nederland. Dus ook bij de lokale ondernemer! Het aankoopbedrag betaal je eerst zelf. Na aanschaf kun je het bedrag terugvragen met de persoonlijke code op de waardebon.

Waaraan besteden?

Geen idee waaraan de bon te besteden? Kijk dan eens op www.haaldewarmteinhuis.nl/producten. Hier staan voorbeelden van ingrepen die je kunt doen in je huis en wat je daarvoor nodig hebt. Opgedeeld in kleine klusjes zoals het vervangen van je douchekop, het dichten van naden en kieren, het vervangen van lampen met ledlampen. En grotere klussen zoals het plaatsen van een slimme thermostaat, isolatiemateriaal, zonwering of een inductiekookplaat.

Alle beetjes helpen

Met grote maatregelen in huis, zoals het dak isoleren, kun je veel energie besparen. Je huis kan zelfs meer waard worden. Maar ook de kleinere maatregelen zijn effectief. Zo bespaar je met een waterbesparende douchekop al gauw zo’n €50,- per jaar op je energierekening.

Haal de warmte in huis

De waardebon actie is een onderdeel van de campagne “Haal de warmte in huis”, waarin de 12 Drentse gemeenten samenwerken om woningeigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen. Dit verlaagt niet alleen de energierekening, maar helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort.

Meer informatie

Kijk op www.haaldewarmteinhuis.nl voor meer informatie over de campagne en de waardebon.