Tijdens het zomerfeest is voor de Vrouwen en Meiden van Nu de zondag het belangrijkste n.l. de braderie. Al enige tijd voordien wordt gevraagd of de leden een cadeautje willen inleveren voor de verloting, altijd de grootste lokker van onze kraam. Het bestuur gaat op pad om nog meer prijsjes te kopen en natuurlijk een hoofdprijs. Er wordt een datum afgesproken om in te pakken en de lootjes in de kokertjes te stoppen. Er worden inkopen gedaan voor het poffertjesbakken en de raadspelletjes en dan kan het feest beginnen.

Op zondagmorgen 3 juli zijn de dames al vroeg aanwezig om alles in de kraam op de plek te zetten en er wordt een flinke partytent bij geplaatst zodat alles droog blijft, mocht er regen komen. Langzaam komt het publiek ook op gang. Het loopt steeds wat door, de verloting loopt als een tierelier zoals gewoonlijk en de poffertjes smaken weer goed, zo wordt ons verteld.

Tegen 16.00 uur komt er een dikke regenbui aan en we haasten ons alles onder de partytent te zetten. Mensen schuilen in het café en bij de kraampjes, maar de markt is hierdoor wel afgelopen. We kunnen opruimen.

Rest ons nog te vermelden wie de diverse prijzen hebben gewonnen: De hoofdprijs van de verloting een boormachine werd gewonnen door  Anneke Speelman-Been. Het aantal knopen in de fles was 993 stuks, Paul Timmer dacht 999 stuks en wint daarmee een bijzettafel. De boodschappentas met inhoud, tevens de prijs, werd door Gea Aling-Hoving geschat op waarde van € 26,45 maar het was € 27,01. Er zaten 228 bouten in de pot Dini Loman-Hoentjen raadde 210 en kreeg een 3 in 1 lader voor in de auto. De hoofdprijs van de verloting voor de kinderen, een kubbspel, is gewonnen door Dyde Nijboer.

We kunnen terugkijken op een geslaagde braderie na de coronaperikelen van de afgelopen jaren.