Over hoe deze website alweer werkt ...

De Neisputter is dé website vóór en dóór Bunne, Winde en Bunnerveen.

Een grote groep dorpsgenoten vormt de redactie, momenteel zijn dat Charlotte, Eelco, Fieke, Fons, Francisca, Frank, Lieuwe, Lotte en Roos.

Het bericht dat je nu leest is bedoeld om je wegwijs te maken in de website. Als je per mail de mededeling krijgt dat er nieuwe berichten zijn geplaatst kan je deze lezen vanaf de homepage. Dat is het eerste scherm dat je ziet als je de website opent. Je kan direct de kop lezen en als je er op klikt de rest van het bericht. Die berichten lijken niet gesorteerd, ze staan hier simpelweg op chronologische volgorde, de laatste bovenaan. Maar, er is meer.  Bij elk bericht geven we ook aan waar dit bij hoort, in welke categorie het valt. Bijvoorbeeld bij toneel, of dorpsbelangen, of geschiedenis.

Op de BBQ kregen we de vraag nog eens uit te leggen hoe de website werkt als je iets op wil zoeken. En dat zoeken gaat via die categorieën. Als je kijkt op een computer zie je links een menustructuur met de categorieën; op een telefoon zit dat achter het blokje met 3 horizontale streepjes. Achter sommige categorieën staat een plusje. Als je daar op klikt zoom je nog verder in op de verzameling berichten.

Een paar voorbeelden:

Je wil even terugbladeren in de mooie serie “even voorstellen”.  Dan ga je via het menu naar nieuwsgroepen en als je daar op klikt zie je “even voorstellen”. En dat geeft alle “even voorstellen” berichten, op chronologische volgorde.

Of je herinnert je opeens dat ooit enkele oude schoolklappen op de Neisputter stonden. Die gaan we opzoeken. Klik via menu op geschiedenis en je ziet het al. Daar zie je ook “BWB door de jaren heen”, waar achter meerdere prachtige video’s te zien zijn, waaronder “60 jaar in beeld”.

Naast zoeken op categorie kan je ook zoeken op een woord. Dat doe je met het vergrootglaasje bovenaan de eerste bladzijde.  Wil je het mooie verhaal over Janna Enting bijvoorbeeld nog eens lezen, typ dan Janna en je hebt het direct. Of typ punk (toneel) of priksleeën (ijsvereniging),  of …..

Alles wordt bewaard en alles is dus weer te vinden. Heb je nog verdere vragen of ideeën of wat dan ook, mail naar de redactie info@neisputter.nl