Eind februari 2018 zijn Petra en Hilbrand Teeninga in Bunne komen wonen. Hier stellen ze zich even voor.

Eind februari 2018 zijn Petra en Hilbrand Teeninga in Bunne komen wonen en verkondigen dat nu al hun levensgeluk enorm is toegenomen! Ze zijn heel gelukkig in hun nieuwe huis en voelen zich als een vis in het water in deze omgeving. Na zeventien jaar in een meer stadse omgeving in Hoogeveen te hebben gewoond, ervaren zij hun sfeervolle huis en het wonderschone uitzicht als een verademing. Op dit moment wonen zij met z’n drieën op nummer acht, zoon Peter beschikt over de hele bovenverdieping.

Zowel Petra als Hilbrand hebben Friese roots. Hilbrand is geboren in Grootegast, getogen in Surhuisterveen en heeft vanaf zijn 18e in Groningen gestudeerd en gewoond. Hij studeerde wiskunde aan de Universiteit Groningen. Petra is in Assen geboren en opgegroeid in Friesland. Petra en Hilbrand hebben vier volwassen zoons. Thuiswonende Peter is it-specialist en ook zoon Simon heeft een link met Bunne, want hij begint in september aan een nieuwe baan als wiskunde docent aan het Harens Lyceum dankzij een tip van buurvrouw/collega Sandra.

Ook Hilbrand zit in het onderwijs. Na zijn studie wiskunde was hij vanaf 1980 werkzaam in het Voortgezet Onderwijs en sinds 2003 doceert hij met erg veel plezier wiskunde aan de deeltijd lerarenopleiding van NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden en Groningen, waar men de bevoegdheid Wiskunde haalt. Petra is werkzaam als autismespecialist. Na een Master Autismespecialist te hebben behaald werkt zij vanaf 2007 vanuit haar eigen bedrijf Zij & Zij als levensloopbegeleider, vooral met mensen die van thuis naar uitwonend gaan. Zij begeleidt gemiddeld zo’n zes personen o.a. op het gebied van structuur, organisatie en overzicht. Daarvoor heeft zij gewerkt bij het autismeteam ATN van Lentis. Petra werkt vanuit huis en is veel onderweg naar haar cliënten.

Petra en Hilbrand zijn ook in hun vrije tijd zeer actief. Samen maken zij lange fietstochten. Zo hebben zij de zgn. Limesroute – vanuit Katwijk over de Karpaten door Moldavië naar Constanta aan de Zwarte Zee – gefietst, hielden ze fietsvakanties in Denemarken en Roemenië, en vorig jaar zijn ze naar Rome gefietst via Toscane. En een paar jaar geleden legde Petra in haar eentje 2000 km van de beroemde Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te voet af. Door blessures moest zij jammer genoeg vlak voor de Pyreneeën stoppen. Zij is van plan ook dat laatste stuk in de nabije toekomst af te maken.

In het dorp heeft Petra zich aangesloten bij de groep die ervaringen uitwisselt over moestuinieren. Aangezien zij graag kookt en vooral ook graag kookt voor veel mensen, is zij o.a. van plan om met de ingrediënten die er door de moestuiniers worden gekweekt te gaan koken. Dus ook op culinair gebied zal deze werkgroep geïnspireerd worden!

Wij wensen de familie Teeninga heel veel levensgeluk in Bunne!

 

AvdB