Anderhalf jaar geleden trokken Janine, Koen en zoon Axel in de boerderij Burchtweg 6 in Bunne. Na 10 jaar in Eelde te hebben gewoond zochten ze een huis in de omgeving, en zo kwamen zij op de koffie bij de vorige bewoners van deze charmante boerderij. En daarna voltrok alles zich als een bliksemschicht: Janine en Koen voelden bij dit eerste bezoek direct dat dit hun plek was, en de koop was een paar dagen later rond.

Koen en Janine kennen elkaar al 23 jaar en komen oorspronkelijk ook uit het Noorden. Plaatsen als Groningen, Zuidhorn, Midlaren en Zuidlaren waren de woonplaatsen uit hun jeugd.

Koen is van oorsprong bedrijfsecononoom en is sinds vijf jaar directeur van SW Vastgoedverbetering. Een bedrijf dat zich bezighoudt met onderhoud van vastgoed, zoals het renoveren van flatgebouwen, van rijtjeswoningen van woningbouwverenigingen en van zorginstellingen. SW staat voor Schilderswacht, de activiteit van oorsprong. Het bedrijf is de laatste jaren snel gegroeid en telt inmiddels 13 vestigingen door het hele land verspreid en er werken 500 mensen. Koen is veel onderweg en rijdt dagelijks naar alle uithoeken van het land.

Janine heeft lang in de jeugdzorg gewerkt en heeft sinds kort een praktijk aan huis voor de begeleiding van jeugd en gezin bij verlies. Jarenlang werkte zij bij het tegenwoordige Yorneo, Jeugdzorg Drenthe, als ambulant gezinshulpverlener. Na een Post HBO-opleiding Rouw- en verlieskunde besloot zij zich zelfstandig te vestigen als hulpverlener van kinderen en hun familie bij rouw en verlies, in Praktijk Rondom Kind. Informatie over deze praktijk is te vinden via www.praktijkrondomkind.nl.

Zoon Axel is 9 jaar. Een actieve, stoere knaap, die graag op avontuur gaat en regelmatig fietsend in het dorp kan worden begroet. Axel is geboren in Zuid-Afrika en op de leeftijd van 4 maanden is hij geadopteerd door Janine en Koen. Voor zijn komst kwamen Janine en Koen al graag in Zuidelijk Afrika en als gezin doen ze dat nog steeds met veel plezier. Reizen is hun gezamenlijke passie.

Koen, Janine en Axel  zijn heel dikwijls buiten te vinden. Zij fietsen en wandelen veel in de omgeving, kamperen graag, en hebben een zeilboot in het Lauwersmeer. Onlangs nog maakten zij per camper een prachtige en avontuurlijke reis naar de Noordkaap. Het buiten met zijn drieën op pad zijn is hun favoriete bezigheid.

De dierenhuishouding bestaat aan de Burchtweg 6 uit vrolijke hond Kassel, en de kippen Kwik, Kwek en Kwak.

De familie is al helemaal thuis in Bunne en we kunnen hen regelmatig tijdens buitenactiviteiten tegenkomen. Wij wensen hen veel woongenot op hun mooie plek!