Aanleg gereed, deelnemers worden nu aangesloten

Coöperatie Glasvezel Noord heeft het aanleggen van glasvezelnetwerk voor het gebied Noordenveld Zuid West en Bunne en Winde gereed. Dit was voor de coöperatie een mijlpaal en een feestelijk moment. De officiële start van het glasvezelnetwerk was zaterdag 21 oktober jl. bij melkveebedrijf Kievit in Bunne.

Na de ontvangst in een mooie tent werd door voorzitter Ronald Kalfsbeek het traject van de eerste start tot en met 21 oktober 2017 kort toegelicht; op de achtergrond waren op een scherm o.a. de beelden te zien van hetgeen er allemaal gedaan is door met name alle vrijwilligers die hierbij betrokken zijn. Ook gedeputeerde Henk Jumelet en de wethouders Henk Lammers van de gemeente Tynaarlo en Reint-Jan Auwema van de gemeente Noordenveld kwamen aan het woord.

Als officiële opening van het glasvezelnetwerk sloot gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe samen met voorzitter Ronald Kalfsbeek van Glasvezel Noord symbolisch het glasvezelnetwerk aan, waarna dit moment feestelijk gevierd werd met champagne.

De eerste aansluitingen werken inmiddels ook daadwerkelijk via glasvezel en voor vele andere aansluitingen staan de afspraken reeds gepland.