Het gaat goed met het glasvezelproject. Klik hierboven en lees de update !

Het gaat goed met het glasvezelproject, we komen met grote stappen verder. Hierbij een update in een paar punten:

–          We zijn bezig een mooie coöperatie te bouwen onder de naam “Coöperatie Glasvezel Noord”. Ons initiatief is zoals eerder gemeld onder deze naam samengegaan met Noordenveld Zuid West en ook Veenhuizen heeft zich inmiddels aangesloten. Andere initiatieven in onze regio kunnen ook meedoen mits 65% van de mensen die nu ADSL hebben meedoet.  De voorzitter van ons plaatselijke initiatief, Wichard Kievit zit in de raad van Beheer, terwijl Robbert Jan Top en Jeichien Stapel zitting hebben genomen in de ledenraad. In deze organisatie voelen we ons goed vertegenwoordigd en we ervaren nu al de voordelen van de schaalgrootte.

–          Er is in kaart gebracht hoe ons netwerk er uit zou moeten komen te zien, waar de glasvezelkabels langs zouden moeten lopen en waar aansluitingen naar de huizen komen. Met die kaart zijn in een aanbesteding offerte aanvragen de deur uitgegaan.  Een aantal aannemers heeft het gebied grondig onderzocht en recent een aanbieding aan de coöperatie gemaakt. Een commissie uit onze gelederen bestudeert momenteel die aanbiedingen en maakt heel binnenkort een keuze. De klus van het aanleggen neemt een heel aantal maanden in beslag zodat naar verwachting in de loop van 2017 de eerste adressen aangesloten worden.

–          De “glasvezelsnelweg” komt ons gebied binnen vanaf het noorden en gaat dan naar een zogenaamde “POP”. Dat is een huisje waarin een groot verdeelstation zit. De snelweg wordt daar uitgesplitst in heel veel glasvezeltjes die elk naar een adres gaan. Onze POP komt vlakbij de melkfabriek te staan, aan de kant van de Eelderweg. De POP wordt binnenkort al geplaatst, op 2 nov. Het geld hiervoor hebben we inmiddels van de provincie ontvangen. Momenteel (18 okt) wordt het stukje grond waarop de POP komt te staan bouwrijp gemaakt en daarmee is de eerste spade voor ons mooie project in de grond gezet ! Zie de foto’s hieronder.

pop1 pop2 pop3