Even voorstellen: Mirjam Klunder en Arnold de Goede, Horstemerweg 2, Winde

Na een tijdje het huis te hebben gehuurd hebben Mirjam Klunder en Arnold de Goede de boerderij Horstemerweg 2 in Winde gekocht. Na de koop van het huis hebben zij het voorhuis een lik verf gegeven, maar nu begint dan toch de grote verbouwing van de boerderij. Een bevriend architect heeft volgens de ideeën van Mirjam en Arnold een tekening gemaakt voor een huis waarbij het grote woongedeelte aan de achterzijde zal komen, met uitzicht over het eigen weiland en de laanbegroeiing van de achtergelegen Drift. Achter zal er een vide ontstaan, zodat je naar het dak en de indrukwekkende gebinten kijkt alsof je in een kathedraal staat. Van binnen gaat echt alles op de schop. Boven zijn nog enkele slaapkamers en een badkamer gepland en er blijft zelfs ruimte over waarvoor de bestemming in de toekomst ingevuld gaat worden.

Arnold en Mirjam woonden oorspronkelijk in de stad Groningen,  verhuisden vervolgens naar de Elzenlaan in Peize en zochten toen al snel een huis buiten met ruimte voor een grote schuur.  Toen de Horstemerweg 2 in Winde in september 2015 eerst kon worden gehuurd en daarna in december 2015 gekocht, was dit de ideale plek om te wonen en te werken.  Naast de boerderij is Arnold druk bezig met de bouw van een fraaie schuur, die als werkplaats en materiaalopslag zal dienen voor Arnolds timmer- en onderhoudsbedrijf. Op de site www.degoedetimmerwerken.nl is een overzicht te vinden van de verschillende projecten die Arnold heeft gerealiseerd. Zodra de schuur klaar is neemt Arnold de bouw van zijn eigen boerderij  ter hand.

Mirjam is account manager bij de firma Eijffinger en rijdt met de collecties wand- en interieurmaterialen het halve land door. Zij brengt zo’n 65.000 km per jaar in de auto door, dus zij zal in het weekend in de toekomst veel in de tuin te vinden zijn. Want ook daar zijn plannen voor. Mirjam en Arnold tuinieren allebei heel graag en zij hebben er zin in om het land om hun huis te ontginnen en in een mooie tuin om te toveren. In de nieuwe schuur naast de boerderij worden ook twee stalletjes gebouwd en wie daarvan de bewoners zullen zijn zal de toekomst uitwijzen.

Mirjam en Arnold zijn weliswaar helemaal gesettled in hun huis, maar zij houden een vakantiegevoel als ze thuis zijn. Arnold is stellig in zijn uitspraak dat zij het huis zo zullen verbouwen dat zij er hun hele leven kunnen blijven wonen. Dus tot zeker eind 21ste eeuw zal dit hun woonstee zijn. Wij wensen ze veel geluk in deze boerderij!