Een interview met Lodewijk Swellengrebel en Manon Albertema

Ze wonen al weer een poosje aan de Kibbelslaglaan 6 in Bunne, Lodewijk Swellengrebel en Manon Albertema met hun twee dochters Roos en Noortje. Maar voor de enkeling die hen niet kent stellen wij dit jonge gezin graag aan u voor.

Na afronding van de MBO Veehouderij is Lodewijk negen jaar geleden aan de slag gegaan als zzp-er Klauwverzorging. Met de klauwbekapbox achter de auto reed en rijdt hij nog steeds met een volle agenda de melkveebedrijven in de omgeving af. Maar zijn grote wens was om een eigen boerderij te hebben en aan deze droom heeft hij het afgelopen decennium gestaag gewerkt. In november 2016 betrokken zij de boerderij en de omliggende stallen en schuren aan de Kibbelslaglaan, met het plan om hier hun bedrijf verder te ontwikkelen. De stallen bieden inmiddels onderdak aan zowel pensionpaarden als aan jongvee van andere melkveebedrijven. De eigen Limousin vleeskoeien staan elders in de wei.

Er is het afgelopen jaar keihard gewerkt door Lodewijk en Manon. De paardenboxen in de ruime stal worden nog in aantal uitgebreid en er is een binnenrijbak in de maak. Tal van andere bedrijfsplannen zullen de komende jaren worden gerealiseerd. Lodewijk en Manon hebben er hun handen vol aan, maar ze werken zeer gemotiveerd en met veel plezier aan hun bedrijf.

Ondertussen hebben ze ook op ander vlak niet stilgezeten! Vorig jaar juli zijn Manon en Lodewijk getrouwd in de tuin van hun vorige huis aan de Boerlaan, na 10 jaar verkering. En het gezin werd uitgebreid met Roos van twee jaar en Noortje van drieënhalve maand. Roos stapt parmantig met kaplaarsjes met papa en mama mee over het land en in de stallen, en Noortje is altijd vlak in de buurt in haar kinderwagen.

Manon komt oorspronkelijk uit Hoogkerk en Lodewijk heeft zijn jeugd doorgebracht aan de Lieverseweg in Peize. Zij leerden elkaar kennen op school. Manon is dierenartsassistente en werkt bij Diergeneeskundig Centrum Hopmans in Roden. In deze grote praktijk werkt ze alweer zes jaar. Haar ruime ervaring met diergeneeskunde komt erg goed van pas in hun bedrijf.

Op het erf lopen de Jack Russell Twitter en de Rottweiler Skype rond. Beide even communicatief als hun naam doet vermoeden! Skype heeft een ernstig ongeluk een paar maanden geleden moeten bekopen met het verlies van haar voorpoot, maar haar goede humeur heeft daar totaal niet onder geleden.

Binnenkort prijkt de naam van dit gestaag groeiende bedrijf aan de gevel van het huis: Swellengrebel Hoeve. Wij zullen het bedrijf met veel belangstelling volgen en wij wensen Manon, Lodewijk, Roos en Noortje veel voorspoed aan de Kibbelslaglaan!