Vanaf afgelopen december heeft het tolhuis in Bunne nieuwe bewoners, zij stellen zich even voor.

Sinds 5 december vorig jaar heeft het tolhuis op de grens van Bunne en Winde met Saskia en Eltjo weer nieuwe bewoners gekregen. Omdat zij goed bevriend zijn met de vorige bewoners was het tolhuis omgekeerd voor hen iets minder nieuw. In de tijd dat Saskia en Eltjo nog in Eelderwolde woonden en regelmatig in Bunne op bezoek kwamen, hadden zij al vaker aangegeven het huis te willen kopen als Astrid en Wim ooit zouden verhuizen. Deze gelegenheid deed zich sneller voor dan verwacht en in 2019 mochten Saskia en Eltjo zich de trotse eigenaren noemen van dit karakteristieke huis op de in onze omgeving bekende, prachtige plek. Dat het nog enkele maanden zou duren voordat ze hun eigen woning in Eelderwolde hadden verkocht, mocht de pret niet drukken. Het tolhuis was dan wel net redelijk in overeenstemming met hun eigen smaak verbouwd, toch bood de vertraging ruimschoots de mogelijkheid zo hier en daar wat schilder- en kluswerk te verrichten.

Eltjo is een echte klusser, maar de tijd hiervoor ontbreekt nog wel eens door zijn drukke baan als internist-nefroloog (nefrologie = nieraandoeningen). In zijn vrije tijd trekt hij er graag op uit als hobbyfotograaf. In de Onlanden is hij wel bekend, maar hij kijkt ernaar uit de omgeving hier nader te ontdekken. Saskia werkt al tientallen jaren als verpleegkundige; eerst op de afdeling niertransplantatie en de laatste jaren op de poli van de plastische chirurgie. Wat ze in elk geval voor de broodnodige ontspanning ieder jaar doen, is een week skiën in Oostenrijk. Een feestelijke happening die binnenkort weer op de agenda staat.

Saskia en Eltjo hebben kort geleden aan den lijve mogen ondervinden wat het kan betekenen om te wonen in een agrarisch dorp als Bunne. Op een avond werd de huiselijke vrede verstoord toen Eltjo opschrok van hem onbekende bewegingen voor het raam. Toen hij wat beter keek, bleek het om een koe te gaan. Nader gezamenlijk onderzoek wees vervolgens uit dat ze niet te maken hadden met één verloren koe, maar dat wel tien koeien eens rustig hadden besloten een kijkje te komen nemen in hun tuin! Het bleek gelukkig niet zoveel gedoe om de koeien weer op stal te krijgen, maar een bijzondere en grappige ervaring was het wel. Zelf hebben Saskia en Eltjo nog geen dieren, maar het zou nu zomaar kunnen dat binnenkort een hond het tweetal komt vergezellen.

De barbecue van afgelopen zomer was de eerste dorpsactiviteit waaraan ze deelnamen en in januari hebben ze ervaren wat een avondje toneel met ’t Ontluikend Bloempje inhoudt. Ze hebben dus al met een aantal dorpsgenoten kennis kunnen maken. Nu de dagen weer wat langer worden, pakken ze binnenkort vast en zeker ook de fiets om de omgeving van Bunne en Winde te verkennen en wie weet tref je ze dan wel.

Wij wensen Saskia en Eltjo veel woonplezier in Bunne!